Φεύγει ο Μανωλάς, στόχος οι «καλύτεροι»

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει τον δύσκολο δρόμο. Έχει συμπληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, με αποτέλεσμα να απομένουν μόλις 2-3 κινήσεις ώστε να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές  του, αλλά ακόμα δεν προχωράει στην προσθήκη αυτών των παικτών που θα καλύψουν τα κενά για συγκεκριμένους λόγους.

Οι απαντήσεις έχουν δοθεί ήδη μέσω των προσπαθειών που έχει καταβάλει η διοίκηση όλο αυτό το διάστημα για να «κλείσει» αυτές τις εκκρεμότητες.

Σε πρώτο βαθμό «χτύπησε» μέχρι τέλους την περίπτωση του Μπόγιαν Κρκιτς από την Μπαρτσελόνα (που τελικά κατέληξε στη Στόουκ), ενώ αυτή την εβδομάδα είχε την… τόλμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στη Μίλαν για τον Ρομπίνιο, μια περίπτωση που δείχνει να ατονεί.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει παίκτη για τη μεσοεπιθετική του γραμμή, που θα μπορέσει όχι απλά να κάνει τη διαφορά και να πάρει απ’ ευθείας θέση βασικού στο σχήμα του Μίτσελ, αλλά να ανεβάσει επίπεδο όλο τον Ολυμπιακό. Αυτό, βέβαια, είναι εύκολο να ειπωθεί, όμως πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί για διάφορους λόγους.

Πρώτος απ’ όλους είναι φυσικά το οικονομικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, η Στόουκ πραγματοποίησε οικονομική ρελάνς και «έκλεισε» τον Κρκιτς αντί 3 εκατ. λιρών. Αντίστοιχα, ο Ρομπίνιο δεν θέλει να «πέσει» από τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως και το σενάριο να μείνει στις εξέδρες του «Σαν Σίρο» (αφού ο Φίλιπο Ιντζάγκι δεν τον υπολογίζει) συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες. Εκτός κι αν ο ίδιος αντιληφθεί ότι η «μπογιά» του δεν είναι το ίδιο φρέσκια όσο πριν από 2-3 χρόνια.

Επιπλέον, σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πάντα να υπολογίζουμε και το πού βρισκόμαστε. Το ελληνικό πρωτάθλημα της SuperLeague δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο συγκριτικά με άλλα της Ευρώπης, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη για τα μεγαλεπήβολα σχέδια που μπορεί να έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Ως αντιστάθμισμα στις διαπραγματεύσεις, χρησιμοποιείται πάντα η σίγουρη θέση στο ChampionsLeague, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει.

 

Κοιτάει τους επόμενους «καλύτερους»

Έχοντας, λοιπόν, κατά νου το πιθανότερο σενάριο που λέει ότι ο Ολυμπιακός θα σταματήσει να ασχολείται με την περίπτωση του Ρομπίνιο, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει ήδη να εξετάζουν άλλες περιπτώσεις που θα ενισχύσουν τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebookπου είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, αν κάποιος παίκτης από αυτούς που διαπραγματεύονται οι πρωταθλητές Ελλάδας διαλέξει άλλη ομάδα, τότε θα πάρουν τον καλύτερο. Καλύτερος ή όχι, φυσικά, θα φανεί εντός γηπέδου, αλλά όταν πρέπει να συνδυαστεί η ποιότητα με το «καλό» όνομα, είναι δεδομένο ότι οι τιμές ξεφεύγουν από τα ελληνικά όρια. Τι μπορεί να συμβεί ώστε να ξεπεραστεί το οικονομικό εμπόδιο; Η απάντηση είναι ευδιάκριτη και ενδεχομένως άμεσα θα επισημοποιηθεί. Ο λόγος για την πώληση του Κώστα Μανωλά που μετρά μέρες στο Ρέντη.

 

Συνεχίζει να πουλάει ακριβά

Την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων. Όχι μόνο ποσοτικά αλλά και οικονομικά. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» πούλησαν 7 ποδοσφαιριστές (Μήτρογλου, Τζιμπούρ, Αμπντούν, Βάις, Φέισα, Φετφατζίδης, Γκρέκο) με τον δείκτη να φτάνει περί τα 33,6 εκατ. ευρώ έσοδα. Καθόλου άσχημα από τη στιγμή που μιλάμε για ελληνικό σύλλογο. Το φετινό καλοκαίρι όχι μόνο «ξεφορτώθηκε» το βαρύ συμβόλαιο του Πάουλο Μασάδο, αλλά πήρε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και 1,8 εκατ. για την παραχώρησή του. Ωστόσο, το μεγάλο dealαναμένεται να γίνει με τον Κώστα Μανωλά. Ο κεντρικός αμυντικός, που ήρθε ως ελεύθερος από την ΑΕΚ, είχε αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα ήρθε η ώρα να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή στην καριέρα του. Αυτό θα γίνει φυσικά, αφού πρωτίστως ικανοποιηθούν τα «θέλω» των πρωταθλητών Ελλάδας. Η τιμή εκκίνησης είναι τα 12 εκατ. ευρώ και με δεδομένο ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διεξάγει έναν μίνι-πλειστηριασμό. Τα ιταλικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για «γερό» μπάσιμο από τη Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ενώ γνωστό είναι το ενδιαφέρον από τη Βαλένθια, τη Ρόμα, την Άρσεναλ και εσχάτως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σίγουρο είναι σε κάθε περίπτωση ότι η πώληση θα γίνει με τους όρους που θα θέσει ο Ολυμπιακός. Το γεγονός ότι ο Μανωλάς μετρά μέρες στο Ρέντη προκύπτει και από τη μεταγραφή του Ισπανού σέντερ μπακ, Αλμπέρτο Μποτία, που θα πλαισιώσει τους Σιόβα, Αμπιντάλ, Αυλωνίτη και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έρχεται με κανονική μεταγραφή από τη Σεβίλη έναντι περίπου 2 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι τριετούς διάρκειας.

.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα