Φιάσκο ο χειρισμός, όχι το αποτέλεσμα!

Όσο περνούν οι ώρες και καταλαγιάζει το «σοκ» της άρνησης του Φιλίπ Μοντανιέ να αναλάβει την ΑΕΚ, τόσο αισθάνονται ανακούφιση στα Σπάτα που ο Γάλλος τεχνικός αποφάσισε τελικά να «λακίσει».

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ούτε το οικονομικό, ούτε ο σχεδιασμός ήταν το πρόβλημα. Η διοίκηση και περισσότερα λεφτά δέχθηκε να του δώσει και εγγυήσεις για δικές του μετεγγραφές του έδωσε. Αυτό που δεν άντεξε ο Μοντανιέ ήταν προφανώς η «εντολή» για πρωταθλητισμό!

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να προσφέρει διετές συμβόλαιο σε έναν καινούριο προπονητή. Με λίγα λόγια, θα παραδώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, τους Κυπελλούχους Ελλάδας, σε έναν άνθρωπο που μέσα σε δύο χρόνια θα έχει τις εξής υποχρεώσεις: Να ξαναπάρει Κύπελλο. Να πάρει ένα πρωτάθλημα. Να βάλει και πάλι την ΑΕΚ με αξιοπρέπεια στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Τι να κάνουμε τώρα, αυτές είναι η απαιτήσεις της νέας ΑΕΚ!

Ο Μοντανιέ προφανώς δεν άντεξε την πίεση των υψηλότατων στόχων και με αξιοπρέπεια είπε «όχι». Φαντάζεστε να έλεγε «ναι» και να μην κοιμόταν κι αυτός από την πίεση σαν τον Στέλιο Μανωλά; Το μόνο που δε θέλει η ΑΕΚ είναι έναν λιγόψυχο προπονητή ή έναν σαν τον Πογιέτ, να βλέπει την Ένωση σαν «ευχάριστο διάλειμμα».

Το ότι το σίριαλ παίχτηκε στα νέα γραφεία επί ελληνικού εδάφους έκανε την άρνηση να φανεί φιάσκο. Αν είχε πάει στη Γαλλία ο Μιλοβάνοβιτς θα ήταν απλά συζητήσεις χωρίς αίσιο τέλος. Αυτό θα γίνει μάθημα στην ΠΑΕ, αλλά είναι το λιγότερο. Αυτό που έχει σημασία είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, της επικοινωνίας και της ενημέρωσης. Παλαιότερα, έρχονταν προπονητές και έφευγαν και κανείς δεν έπαιρνε χαμπάρι. Σήμερα, τους ακολουθούν μέχρι έξω από την πόρτα των γραφείων και οι ιστοσελίδες ανανεώνουν διαρκώς την κατάσταση, δημιουργώντας πιο έντονες εντυπώσεις… Αυτό πληρώνει η ΑΕΚ! Σημασία, ωστόσο, έχει ο επόμενος και όχι ο προηγούμενος, μεσιέ Μοντανιέ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα