“Φιλολαϊκό είναι ότι δημιουργεί θέσεις εργασίας”

Την δική του απάντηση έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε όσους επιμένουν να ομιλούν για τις αλλαγές στο σύνταγμα και την περιβόητη συνταγματική αναθεώρηση που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας και πάνω στην οποία η κυβέρνηση έχει στήσει τη δική της επικοινωνιακή αντεπίθεση.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε άρθρο του επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Η κατανάλωση, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις βρίσκονται το πρώτο εξάμηνο του ‘16 σε καθοδική πορεία. Δεν υπάρχει δείκτης που να επιτρέπει αισιοδοξία. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η μείωση των εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο κατά 11,7%. Πέφτουν οι τιμές, πέφτουν οι μισθοί αλλά δεν εξάγουμε.
Παράλληλα χιλιάδες επιχειρήσεις «ζόμπι» «σέρνουν» την αγορά προς τα κάτω (100.000 επιχειρήσεις σε σύνολο περίπου 600 χιλιάδων!) έχοντας «εγκλωβισμένους» εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται. Και μετά είναι τα νέα μέτρα. O εργαζόμενος για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ο εργοδότης του βάζει στην τσέπη του από 42 έως 67 ευρώ ανάλογα με το ύψος του μισθού του. 33 έως και 58 ευρώ στο 100άρικο (φόροι και εισφορές) βουλώνουν τις τρύπες του κράτους.
Το 2009 είχαμε 4,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, σήμερα ένα εκατομμύριο λιγότερους.
Και ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει λαϊκές συνελεύσεις για το Σύνταγμα σε όλες τις γειτονιές. Να ξεκινήσει λοιπόν από την Ελευσίνα ή την Χαλκίδα όπου οι βαριές βιομηχανίες χαλυβουργίας και τσιμέντου διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους. Και μετά να πάει στην Ξάνθη και στον Βόλο. Στην βιομηχανική ζώνη θα βρει πολλά ερειπωμένα κτίρια για να μαζευτεί ο κόσμος να συζητήσει τη … νέα μεταπολίτευση. Και στη Δράμα, την Πιερία, την Καστοριά έχει χώρους (στα μέρη δηλαδή που ένας στους δύο είναι άνεργος, όπως καταγγέλλουν τα Εργατικά Κέντρα). Αν οι εξαγωγές στα χρόνια της κρίσης είχαν αυξηθεί- όπως συνέβη σε άλλες χώρες με κρίση – περίπου το 1/3 της ύφεσης θα είχε αποφευχθεί. Εμείς όμως αρχικά δεν τολμήσαμε και μετά φλερτάραμε με τα plan X διώχνοντας τις επενδύσεις.
Φιλολαϊκό λοιπόν σήμερα είναι ότι δημιουργεί θέσεις εργασίας, ότι προσελκύει επενδύσεις. Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Απεμπλοκή επενδύσεων 14 δισ. ευρώ, που τελματώνουν σε όλη την επικράτεια. Διαδικασίες fast track όπου χρειάζεται (ανάλογες με αυτές των ολυμπιακών έργων). Επιβολή των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Αυτό θα προσθέσει τουλάχιστον 1 δις εισπράξεις από ΦΠΑ ετησίως και ταυτόχρονα θα μειώσει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά 1-1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό έχει ανάγκη σήμερα η χώρα και όχι φιέστες για το Σύνταγμα”.
Ο Αμυράς
“Αυτή η κυβέρνηση έχει το κουσούρι να θέλει να βάζει το χέρι της παντού, από τους μισθούς και τις συντάξεις του κόσμου, μέχρι την ενημέρωσή του”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.
Πρόσθεσε πως “γι’ αυτό άλλωστε θέλει να κλείσει τα μισά κανάλια. Όμως εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε και τους λέμε ότι είστε βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζετε ότι θα φέρετε τη δική σας διαπλοκή μπροστά μας και εμείς θα καθόμαστε απαθείς”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα