Επίθεση για όλα τα καυτά θέματα

Ευκαιρία για …αντιπολίτευση έδωσε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το «αλαλούμ» που παρατηρείται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τις καταλήψεις που πατάσσονται μεν, πλην όμως βρίσκουν υποστηρικτές στην Κουμουνδούρου.
«Το Σύνταγμα και οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, παρατηρώντας την ανάγκη να υπάρξει ελευθερία λόγου και έκφρασης στα πανεπιστήμια για παράδειγμα, αλλά και να μην προβαίνουν σε καταλήψεις πανεπιστημίων μικρές μειοψηφίες που αρέσκονται σε πράξεις βίας. Εξ ου και ζητούν τη επαναφορά αυτούσιας της ρύθμισης για το άσυλο στα Πανεπιστήμια που ψηφίστηκε από τα 2/3 της Βουλής.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διευθετήσουν τα του οίκου τους. Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Ας τα βρουν!», λένε στο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την Αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για τη δήλωσή της ότι προτιμά τις καταλήψεις από τα όσα συμβαίνουν στη Νίκαια. «Με την ίδια λογική κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι προτιμά όσα γίνονται στη Νίκαια από όσα έγιναν στο Άουσβιτς. Έτσι θα πάει;», αναρωτιούνται.
Ειδικά στο θέμα της εισβολής αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι ξεκάθαροι : «Οι χώροι λατρείας πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού από όλους», λένε, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του ακόμα και το αυτονόητο είναι ζητούμενο.
Σημειώνουν δε, ότι δεδομένης της ανεξιθρησκίας που ορίζει το Σύνταγμα, υπάρχει ανάγκη κατασκευής τεμένους, για να τονίσουν ότι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισαν αυτό που αρνήθηκαν στους κυβερνητικούς τους εταίρους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Ενώ τα χαλκεία της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό μας κατηγορούσαν, ήρθε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη να σώσουν πάλι την παρτίδα και να ψηφίσουν την τροπολογία για το τέμενος όπως κάναμε και με την προηγούμενη, όταν οι ΑΝΕΛ τράβηξαν το χαλί της δήθεν ‘πρώτης φοράς Αριστερά’ κυβέρνησης», δήλωσε η βουλευτής του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Για τους ΑΝΕΛ

«Οι ακροδεξιοί κυβερνητικοί συν-εταίροι των ΑΝΕΛ, δεν ψήφισαν χθες τη διάταξη για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους μαζί με τη Χρυσή Αυγή», ενώ «ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, η ΚΟ και οι συνήθως λαλίστατοι ως “αριστερή συνείδηση” από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την πάπια, μην τυχόν διακινδυνεύσουν τις καρέκλες τους», αναφέρει το σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
«Το καραβάνι της κυβέρνησης φαίνεται πως κόλλησε για τα καλά στην άμμο της πολιτικής ερήμου εν μέσω καύσωνα», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Εν ανάγκη για να προχωρήσει για λίγο ακόμα το κυβερνητικό κάρο, θα κληθεί ο γνωστός εργολάβος και επίδοξος καναλάρχης να ανοίξει τον δρόμο. Με το αζημίωτο βέβαια. Με ανάθεση και υπέρβαση προϋπολογισμού».

Για τις άδειες

Στο ΠΑΣΟΚ όμως στρέφονται κατά της κυβέρνησης και για τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. «Η απαραίτητη εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου δεν μπορεί να γίνεται μέσω μεθοδεύσεων και περιορισμό του αριθμού των αδειών με αυθαίρετες, πρόχειρες μελέτες Φλωρεντίας. Στην ψηφιακή εποχή αυτά είναι εκ του πονηρού», λένε, τονίζοντας την ανάγκη η σχετική αρμοδιότητα να ανήκει στο ΕΣΡ και να μην είναι η εκάστοτε κυβέρνηση που θα καθορίζει τον αριθμό των αδειών. «Αν ο στόχος είναι πράγματι η πάταξη της διαπλοκής ας αποσύρει η κυβέρνηση το νόμο και ας καλέσει σε διάλογο τα κόμματα για την αναβάθμιση του ΕΣΡ, την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του τρόπου αδειοδότησης», λένε. «Μπορεί. Θέλει; Ή θέλει τη δική της διαπλοκή;», καταλήγουν με νόημα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα