Φιλοσοφία… Ευρώπης στον Πειραιά

Εξελίξεις ενόψει του προγραμματισμού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αναμένεται να δρομολογήσει η επικείμενη άφιξη του ατζέντη του Μάρκο Σίλβα. Στον Ολυμπιακό έχουν κάνει ορισμένες σκέψεις, ενώ σε μία πρόχειρη συζήτηση που είχε ο Πορτογάλος τεχνικός με τους «ερυθρόλευκους», ανέλυσε το πλάνο των… δύο τακτικών, προκειμένου η ομάδα να πραγματοποιήσει καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στον Ολυμπιακό ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του συλλόγου, του Μάρκο Σίλβα και των υπεύθυνων για τις μεταγραφές. Εκεί θα αποφασιστεί ποιοι παίκτες θα παραχωρηθούν και σε ποιες θέσεις θα κινηθεί η ομάδα για την ενίσχυσή της. Προσχέδιο σαφώς και υπάρχει. Ήδη αναζητούνται λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά και τερματοφύλακας, καθώς είναι πολύ πιθανό να δοθούν με μεταγραφή οι Μαζουακού και Ρομπέρτο.
Ο ατζέντης του Μάρκο Σίλβα αναμένεται αφιχθεί στην Ελλάδα και να δώσει το «παρών» στη φιέστα των «ερυθρόλευκων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κόντρα στην Καλλονή.
Το πιθανότερο είναι να έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του Σίλβα, αν και ο ίδιος ο Γκονσάλβες φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Αυτό που φέρεται να υποστηρίζει η πλευρά του Γκονσάλβες αναφορικά με τα συνεχιζόμενα ρεπορτάζ από την Πορτογαλία για το ενδιαφέρον της Πόρτο, είναι ότι ο Σίλβα έχει ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» με συνέπεια να μην τίθεται θέμα αποχώρησής του.

Αλλιώς στην Ελλάδα, αλλιώς στην Ευρώπη
Αυτό που απασχολεί τον Μάρκο Σίλβα είναι η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του. Ο Πορτογάλος δεν είναι κανένας βλάκας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι εύκολα ή δύσκολα θα κατακτήσει και του χρόνου τον τίτλο, καθώς ο Ολυμπιακός διαθέτει μακράν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι να ισχυροποιηθεί για να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα. Στόχος είναι η ευρωπαϊκή πορεία. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου δεν τρέφει αυταπάτες. Η διοίκηση μπορεί να έχει μία άλφα οικονομική επιφάνεια, όμως δεν δύναται ως σύλλογος να ανταγωνιστεί τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ σε επίπεδο μεταγραφών. Ούτε να ξοδέψει 200 εκατ. ευρώ μπορεί, ούτε ως ελληνικό ποδόσφαιρο να προσελκύσει του high class παίκτες μπορεί. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόπο για τη βελτίωση της εικόνας εκτός συνόρων.

Παίκτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
Ο Σίλβα, λοιπόν, σκέφτηκε να αλλάξει ελαφρώς την τακτική του. Το καλοκαίρι σκοπεύει να δουλέψει κυρίως πάνω στο… ευρωπαϊκό σύστημα, ώστε στο Champions League να είναι η ομάδα έτοιμη και να διεκδικήσει μία καλύτερη πορεία. Οι «16» στο Europa Legaue δεν αρκούν. Η ομάδα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει. Για να γίνει αυτό, εκτός από ικανότητα, απαιτεί πολλή δουλειά και καλή χημεία. Η τελευταία αυτή λέξη ανοίγει τη συζήτηση για τις μεταγραφές. Οι κινήσεις που θα γίνουν θα είμαι προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Πορτογάλος θέλει παίκτες με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Παίκτες-εργαλεία, που να ανταποκρίνονται σε πολλαπλούς ρόλους. Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος και θα ληφθούν αποφάσεις.

«Πόρτα» στους «μνηστήρες» για Σίλβα

Πολύς θόρυβος αναφορικά με το μέλλον του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού γίνεται το τελευταίο διάστημα, ενώ θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον της Πόρτο για τον Πορτογάλο τεχνικό, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να φύγει πριν από τη λήξη του συμβολαίου του.
Οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αποχώρησης του κόουτς, καθώς έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να φύγει, γεγονός που μετρά σημαντικά στην τακτική που ακολουθεί ο σύλλογος του Πειραιά στο ζήτημα που έχει προκύψει.
Όπως τονίζουν από την Πλατεία Αλεξάνδρας, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα με βάση τις εισηγήσεις του 38χρονου Πορτογάλου. Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που το ενδιαφέρον της Πόρτο δεν έχει εκφραστεί με την κατάθεση επίσημης πρότασης, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κινηθεί βάσει των σημερινών δεδομένων.

Ανανεώνει για έναν χρόνο ο Φουστέρ

Την παραμονή του Νταβίντ Φουστέρ για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη έχει εισηγηθεί ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια του 34χρονου Ισπανού, ο οποίος πλέον φαντάζει πιθανό να παραμείνει για άλλη μία χρονιά στην ομάδα. Άλλωστε και ο ίδιος ο Φουστέρ θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο πολύ από τη στιγμή που έχει «δεθεί» με την ομάδα στα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα