«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Φρούριο» θα θυμίζει η Αθήνα για την επέτειο του Πολυεχνείου την προσεχή Δευτέρα αφού  τα μέτρα ασφαλείας, για αποφυγή επεισοδίων, θα είναι δρακόντεια και τίθονται σε εφαρμογή από το βράδυ της Πέμπτης. 

Τα αστυνομικά μέτρα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΓΑΔΑ, είναι ίσως τα πλέον έντονα των τελευταίων ετών, λόγω και των κινητοποιήσεων στον χώρο της Παιδείας.

Το σύνολο της αστυνομικής δύναμης από όλες τις υπηρεσίες της Αθήνας, που αριθμεί περισσότερους από 6.000 αστυνομικούς, θα είναι στον δρόμο μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 18/11/2014, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι επιτελικές υπηρεσίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

Ήδη, από την Πέμπτη  το βράδυ έχουν κλείσει οι πόρτες της Νομικής, της Πρυτανείας και της ΑΣΟΕΕ, ενώ με αίτημα των πρυτανικών Αρχών, δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν τα ιδρύματα εξωτερικά.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής και της Φιλοσοφικής έχουν ανακοινώσει απόφασή τους για κατάληψη της Νομικής, προκειμένου να μείνει ανοιχτή η σχολή, με δική τους περιφρούρηση, ενώ σήμερα αναμένεται ανάλογη απόφαση και για την ΑΣΟΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα