Χάθηκε μόνο μία μάχη

Για κάποιους δεν χάθηκε απλά μία μάχη, καθώς με αυτόν τον αποκλεισμό ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει καν στον… πόλεμο. Αλλά για τους πιο ψύχραιμους, η ελληνική ομάδα εισέρχεται απλά σε ένα άλλο γκρουπ ομάδων, αυτών του Europa League και με αφοσίωση και θέληση, μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο συγκεκριμένο θεσμό και να κλείσει τις πληγές του Ισραήλ.

Πάντα μετά από τέτοιες ήττες ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, αλλά το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τα Play Off του Europa League, ίσως κι όχι τόσα χρήματα πια για να γίνουν κάποιες προσθήκες. Καλείται, λοιπόν, τώρα η ομάδα να διορθώσει η ίδια τα κακώς κείμενα.

Κάτι τέτοιο δεν είναι αδύνατο. Πέρσι σχεδόν με την ίδια ομάδα ο Ολυμπιακός πέτυχε 27 νίκες σε 29 ματς πρωταθλήματος. Μάλιστα, στον έναν και μοναδικό αγώνα που έχασε, έπρεπε να μείνει με εννέα παίκτες και να στηθεί στα ένδεκα βήματα για να ηττηθεί. Αυτά τα στατιστικά ευρήματα είναι απόδειξη πως το κάζο του Ισραήλ προήλθε από τη μη ετοιμότητα του Ολυμπιακού και όχι από την έλλειψη ποιότητας.

Αυτό που ενοχλεί τον κόσμο είναι ότι αυτοί οι ποιοτικοί παίκτες που έκαναν περίπατο στην Ελλάδα, που νίκησαν την Άρσεναλ και που πέτυχαν δύο επαγγελματικές νίκες κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αυτοί οι ίδιοι οι παίκτες με την δυναμική που ανέπτυξαν, δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Μήπως δεν είναι τόσο ποιοτικοί ή μήπως είναι τόσο κακό το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν μπόρεσαν να εξελιχθούν όσο θα έπρεπε; Όλα αυτά είναι ζητούμενα που πρέπει να λύσει η διοίκηση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα