Αρέσει ο Ουζουνίδης στον Μαρινάκη!

 

Τα δύο ονόματα που προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Χάποελ Μπερ Σεβά και την αναμενόμενη απόλυση του Βίκτορ Σάντσεθ, είναι εντελώς… διαφορετικά. Ο πρώτος λέγεται Μαρσέλο Μπιέλσα και ο δεύτερος Μαρίνος Ουζουνίδης.

Οι πιθανότητες να συμφωνήσει ο Αργεντινός κόουτς είναι λίγες, αλλά όχι ανύπαρκτες. Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά είναι απαιτητικός, δε σηκώνει «μύγα στο σπαθί» του και κουβαλά μαζί του λίστα επιλογών. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από ηρεμία στα αποδυτήρια και να επανακτήσουν οι παίκτες την αυτοπεποίθησή τους. Το να έρθει ο φωνακλάς Μπιέλσα και να αρχίσει να μαλώνει ίσως να μην είναι ενδεδειγμένη λύση. Ο Αργεντινός είναι επιλογή Μαΐου. Να έρθει στην ομάδα νωρίς, να αξιολογήσει, να κάνει εισηγήσεις, να φέρει δικούς του παίκτες-κλειδιά και εκείνοι να δέχονται τις φωνές του όταν κάτι δεν πάει καλά…

Η άλλη επιλογή λέγεται Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν είναι όνομα που προέκυψε τώρα. Τον εκτιμά ο Βαγγέλης Μαρινάκης καιρό, σε ποδοσφαιρικές κουβέντες που κάνει, πάντα μιλά με τα καλύτερα λόγια και θεωρεί ότι είναι καλός στη δουλειά του. Η επιλογή του ίσως ενοχλήσει κάποιους φίλους του Ολυμπιακού που έχουν συνηθίσει στις ισπανικο-πορτογαλικές επιλογές, αλλά δεν είναι λίγοι κι αυτοί που πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός πρέπει πάλι να ελληνοποιηθεί,  διότι αρχίζει και χάνει την ταυτότητά του. Να σημειωθεί μάλιστα πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ζητήσει σε ανύποπτη στιγμή σε συνεργάτη του να ενημερώσει τον Ουζουνίδη για την εκτίμησή που του τρέφει και του είχε διαμηνύσει να μη βιαστεί να αποφασίσει για το μέλλον του αν προκύψουν – «πράσινες» – προτάσεις το φετινό καλοκαίρι!

Θα έχει ενδιαφέρον η επιλογή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, όταν φυσικά απομακρυνθεί ο Βίκτορ Σάντσεθ. Πιθανότητες παραμονής του Ισπανού υπάρχουν, είναι λίγες και λογικά η παραμονή του θα έχει ημερομηνία λήξης,  εκτός αν οι Πειραιώτες ξεκινήσουν ένα απίθανο σερί νικών, όπως πέρσι!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα