Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κοιτάσματα της «Αφροδίτης»

Χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση είναι η ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ενέργειας της μεγαλονήσου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Συγκεκριμένα, η επιβεβαιωτική γεώτρηση κατέδειξε αποθέματα που κυμαίνονται από 3,6 μέχρι 6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με μέσο όρο τα 5 τρισεκατομμύρια. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση κατέδειξε την πολυπλοκότητα των δραστηριοτήτων που γίνονται σε πολύ μεγάλο εστιακό βάθος.

Είπε πάντως ότι η ποσότητα φυσικού αερίου «είναι παγκόσμιας κλάσης και αρίστης ποιότητας». Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου χαρακτήρισε συνήθη πρακτική τη δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση, θέτοντας ως παράδειγμα το ισραηλινό οικόπεδο «Λεβιάθαν», στο οποίο έγιναν τέσσερις επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις.

Τέλος, ο Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε, ότι η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2014, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό προχωρούν κανονικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα