Χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής Αριστεράς, χαρακτηρίζει τον Τσίπρα η «Le Monde»

Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα πλέκει η εφημερίδα  «Le Monde». Το γαλλικό έντυπο τον χαρακτηρίζει «χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής Αριστεράς» ενώ σχετικά με την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες,  αναφέρει πως « αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους».

Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,  «χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής αριστεράς που προσκαλείται τακτικά από τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Λυκ Μελενσόν ή από το Die Linke της Γερμανίας».

Σχετικά με την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες αναφέρει πως « αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους και αυτό είναι σημαντικό αφού αρχικά θεωρείτο personna non grata στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της».

«Είναι ένα πρόσωπο που το παίρνουν πλέον σοβαρά και θεωρείται ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο κλειδί» παρατηρεί ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Αθήνα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον του μνημονίου αλλά θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» συμπληρώνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα είναι μάλλον υποψήφιος της Αριστεράς στις ευρωεκλογές του 2014 για τη θέση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Κομισιόν, γράφει η «Le Monde».

H απόφαση για την υποψηφιότητά του θα ληφθεί τον Δεκέμβριο, στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σημειώνει η εφημερίδα και συμπληρώνει στο επαινετικό της άρθρο: «Αυτός ο σαραντάχρονος που δείχνει Βενιαμίν στην ελληνική πολιτική σκηνή έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τους αγώνες του εναντίον της Τρόικας και την αμφισβήτιση της πολιτικής λιτότητας. Μέσα σε λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το δεύτερο κόμμα της χώρας και πέρασε από το 4% στο 19% το 2012

 

 

 

Διαβάστε επίσης