Χαμόγελα και μια… γραβάτα στην Ιταλία

Υπάρχουν συνθήκες για συνεννόηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την «εποικοδομητική» συνάντησή τους. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να υπάρξουν ισχυροι δεσμοί με τους θεσμούς της ΕΕ, πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών ήταν πολύ καλό με τον Ρέντσι να μιλά με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για την νέα κυβέρνηση, μιλώντας για νίκη της ελπίδας όπως γράφει το in.gr.

Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέους διχασμούς στην ΕΕ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι φεύγει από την Ιταλία πιο αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τους εταίρους για την αναγκαία στροφή της ΕΕ σε πολιτικές ανάπτυξης και την επιστροφή της στις ιδρυτικές αξίες της, αυτές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μάλιστα, σε μια κίνηση που κερδίζει τις εντυπώσεις στο τέλος της κοινής συνέντευξης ο Μ.Ρέντσι χάρησε στο Αλέξη Τσίπρα μια γραβάτα για να τη φορέσει όταν θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι αυτή θα είναι η γραβάτα που θα φορέσει όταν διευθετηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους και χάρισε από την πλευρά του στον Μ.Ρέντσι ένα cd με ελληνικά τραγούδια.

Ο Ματέο Ρέντσι, καλωσορίζοντας και ευχόμενος «καλή δύναμη» στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι «όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάσουμε το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα», ένα μήνυμα ελπίδας, όπως είπε χαρακτηριστικά, κυρίως από μια γενιά που ένω η κρίση έχει πλήξει σοβαρά, θέλει να συνεχίσει να πιστεύει στην πολιτική.

Η εκλογικη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μήνυμα ελπίδας ενάντια στο φόβο, τόνισε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι ενώ με τον Αλ.Τσίπρα προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες εμπνεόμαστε από τις ίδιες ιδέες, όπως ότι πράγματι η πολιτική μπορεί να άλλαξει τα πράγματα.

Επισημαίνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής ο Ρέντσι τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τους θεσμούς της ΕΕ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη και για τις αυριανές συναντήσεις του με τον Φρ.Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα