Χαράς ευαγγέλια στην κυβέρνηση ελέω… ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Χαράς ευαγγέλια στην κυβέρνηση ελέω… ΕΛ.ΣΤΑΤ., με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να δηλώνει ότι ελληνική οικονομία γύρισε ήδη πρόσημο.

Επικαλούμενος την έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το γ’ τρίμηνο του 2016 (σ.σ. έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του Β’ Τριμήνου του 2016), το Μαξίμου επιχαίρει ότι «η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008».

Σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση η παραπάνω επίδοση υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και «επιβεβαιώνει την σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη».

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για την λήψη μέτρων  ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα