Χειμερινή υποψηφιότητα, καλοκαιρινές αναταράξεις…

Στις κάλπες θα προσέλθουν την τελευταία Κυριακή του Νοέμβριου οι δικηγόροι της Αθήνας και ήδη μέσα στο κατακαλόκαιρο έχουμε τον πρώτο υποψήφιο που διεκδικεί από τον νυν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή, τον προεδρικό θώκο του επιστημονικού συλλόγου.

Ο λόγος για τον Φώτη Κωτσή, ο οποίος όπως αναφέρει ο ίδιος στη σχετική ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, κατεβαίνει στις εκλογές πέρα και πάνω από ιδεολογικούς χώρους και κομματικούς αποκλεισμούς, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής και όλοι μαζί οι δικηγόροι «ενωμένοι να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το αύριο του δικηγορικού κλάδου, με τους δικηγόρους όρθιους και την κοινωνία στο πλευρό μας».

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών ο Φ. Κωτσής το προσδιόρισε κατά προτεραιότητα στη βιωσιμότητα του κλάδου, φιλοδοξώντας παράλληλα να είναι όπως λέει ένας ενωτικός πρόεδρος «από άλλη γενιά». Για την ώρα, πάντως, μόνο αίσθημα ενότητας δεν μοιάζει να επικρατεί στο κεντροδεξιό στρατόπεδο των δικηγόρων στο οποίο τοποθετείται ιδεολογικοπολιτικά ο Φ. Κώτσης καθώς δύο φορές έχει εκλεγεί σύμβουλος με τον συνδυασμό του πρώην προέδρου του ΔΣΑ, Γιάννη Αδαμόπουλου.

Πληροφορίες που έφτασαν ήδη μέχρι τις στήλες των εφημερίδων κάνουν λόγο για νουθεσίες του στρατηγείου της Νέας Δημοκρατίας τόσο στον Φ. Κωτσή, όσο και προς τους Δημήτρη Αναστασόπουλο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, Ιωάννα Καλλατζάκου (σ.σ. οι τρεις δικηγόροι που θεωρούνται εν δυνάμει υποψήφιοι).

Οι νουθεσίες συνίστανται στην ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση και κοινός τόπος μεταξύ των ομογάλακτων ιδεολογικά υποψηφίων ώστε ο συνδυασμός που στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου θα έχει το χρίσμα της Πειραιώς να μην παρουσιαστεί διασπασμένος.
Ν.ΤΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα