«Χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα»

Για μια χρεοκοπημένη χώρα κάνει λόγο το ινστιτούτο Ifo, που αναφέρεται στην Ελλάδα και στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες  και ζητά από τους πιστωτές της χώρα μας να «αντιμετωπίσουν την αλήθεια». Ο Γερμανός οικονομολόγος Hans-Werner Sinn, μιλώντας στο «CΝΒC» επιμένει στην σκληρή γραμμή τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή.

Ειδικότερα, μια ημέρα μετά το σκληρό άρθρο που ζητούσε να μην επαναληφθούν τα λάθη της Κύπρου, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo, ζητά από τους πιστωτές της Ελλάδας να «αντιμετωπίσουν την αλήθεια». Η χώρα έχει χρεοκοπήσει και χρειάζεται να υποστεί υποτίμηση για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

«Ως πιστωτές χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να μειώσουμε το βάρος για τον ελληνικό λαό» δήλωσε μιλώντας στο CΝΒC.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή γιατί έτσι θα δώσει κίνητρα στην οικονομία της. Είπε μάλιστα για παράδειγμα, πως έτσι η Ελλάδα θα σταματήσει να εισάγει αγροτικά προϊόντα από άλλες χώρες της ευρωζώνης γιατί θα ήταν πιο ακριβά.

«Ο κόσμος θα πάει στους αγρότες και θα αγοράσει τα προϊόντα από εκεί, έτσι θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας» δήλωσε και προσέθεσε «Δεύτερον, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι τουρίστες από την Τουρκία»

Εκτίμησε μάλιστα πως οι Έλληνες που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό λόγω του φόβου κεφαλαιακών περιορισμών, θα θελήσουν να τα επαναπατρίσουν τα χρήματά τους για να αγοράσουν φτηνότερα ακίνητα. Έτσι θα υπάρξει σημαντική ανάπτυξη δραστηριοτήτων στις κατασκευές με ευνοϊκή επίδραση και στη μεταποίηση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα