Χρυσές δουλειές, πουλώντας… αέρα!

Αυτό που η λαϊκή σοφία αποκαλεί «αέρα… κοπανιστό!» φαίνεται ότι για την καναδική εταιρεία Vitality Air αποτέλεσε πρώτης τάξεως επιχειρηματική ευκαιρία.

Τι ακριβώς σκέφτηκαν οι επιτελείς της φίρμας; Εμφιάλωσαν καθαρό αέρα από τα καναδικά Βραχώδη Όρη και τον πωλούν –καλά διαβάζετε–  στους Κινέζους, σε φιαλίδια που κοστίζουν από 19 έως 32 δολάρια έκαστο!

Η επιχειρηματική ιδέα βασίστηκε στην εκμετάλλευση των ιλιγγιωδών επιπέδων που «χτυπάει» η ατμοσφαιρική ρύπανση στα αστικά κέντρα της χώρας του κίτρινου δράκου. Και όπως αποδεικνύετε μόνο άστοχη δεν ήταν η ιδέα, καθώς οι Κινέζοι αγοράζουν μετά μανίας τον… αέρα που πουλάει η Vitality Air.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από περίπου 8 εβδομάδες, η εταιρεία έστειλε αρχικά στο Πεκίνο 500 φιάλες, οι οποίες εξαντλήθηκαν μέσα σε διάστημα 4 ημερών και τώρα όπως αναφέρει ο συνιδρυτής της εταιρείας Moses Lam, σε συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph, έχουν ήδη στείλει άλλες 4.000 φιάλες, που έχουν ήδη προπωληθεί και ετοιμάζουν μαζική και συστηματική αποστολή «καθαρού αέρα» τους επόμενους μήνες.

(Με στοιχεία από το mag.sigmalive.com)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα