“Δεν καπνίζουμε όλοι χόρτο στη Γερμανία”, είπε ο Σόλτς σε Κινέζους φοιτητές

Ο Γερμανός καγκελάριος εξήγησε ότι η χώρα του έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη ελπίζοντας ότι θα περιοριστεί η χρήση της 

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε σήμερα Κινέζους φοιτητές στη Σανγκάη ότι δεν θα πρέπει να καπνίσουν κάνναβη, εάν σπουδάσουν στη Γερμανία, και ότι η Γερμανία έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη με την ελπίδα ότι θα περιοριστεί η χρήση της.

Ο Σολτς έκανε τα σχόλια αυτά απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή από το πανεπιστήμιο Τονγκτζί, που ρώτησε εάν θα πρέπει να καπνίσει κάνναβη όταν πάει να σπουδάσει στη Γερμανία. Ο φοιτητής, ο οποίος σχεδιάζει να σπουδάσει στο Βερολίνο από τον Σεπτέμβριο, ρώτησε τον καγκελάριο πώς να αποφύγει την κάνναβη, αφού διάβασε ότι οι φοιτητές στη Γερμανία τώρα την καλλιεργούν στα διαμερίσματά τους -κάτι που είναι παράνομο στην Κίνα. «Γι’ αυτό ανησυχώ», δήλωσε. Ρώτησε τον Σολτς τι θα πρέπει να έχει υπόψη του, «εάν δεν θέλω να δοκιμάσω καθόλου κάνναβη και δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου».

Η Γερμανία ψήφισε τον Φεβρουάριο νομοθεσία που νομιμοποιεί την κάνναβη, επιτρέποντας σε ιδιώτες και συλλόγους να καλλιεργούν και να κατέχουν περιορισμένες ποσότητες.

«Η απάντηση είναι πολύ απλή: μην καπνίσετε»

«Η απάντηση είναι πολύ απλή: μην καπνίσετε. Φέτος θα γίνω 66 και δεν έχω ποτέ καπνίσει κάνναβη», δήλωσε ο καγκελάριος.

Ο Σολτς αντέδρασε και στην εντύπωση που έχει σχηματιστεί ότι τώρα όλοι στο Βερολίνο κυκλοφορούν με τσιγαριλίκια: «Εάν σπουδάζεις στο Βερολίνο, μπορείς να είσαι έξω σχεδόν όλη την ώρα και να μην συναντήσεις ποτέ κάποιον που το κάνει αυτό».

Η νέα νομοθετική ρύθμιση της Γερμανίας για την κάνναβη, που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου, έχει στόχο να περιορίσει, και όχι να αυξήσει τη χρήση κάνναβης, με το να την βγάλει «από την γκρίζα ζώνη».

«Δεν θέλουμε περισσότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε λιγότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε να υπάρχει μεγαλύτερη δημόσια ενημέρωση γι’ αυτό», δήλωσε ο Σολτς.

Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι κατανάλωσαν κάνναβη στη Γερμανία το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Σανγκάη είναι ο δεύτερος σταθμός στην τριήμερη επίσκεψη του καγκελαρίου στην Κίνα μετά το Τσονγκτσίνγκ. Σήμερα θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Πεκίνο για πολιτικές συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα