“Χρυσή εφεδρεία του παλιού ο Τσίπρας”

«Στον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε τον πολιτικό σχεδιασμό ο πιο έμπιστος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Τσίπρας αναγορεύεται σε μεγάλο ευεργέτη του παλιού συστήματος. Τους ξαναδίνει δουλειές, τους ξαναφέρνει στα πράγματα». Αυτά τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημέριδα της Πάτρας, με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.
Κάνοντας μια αποτίμηση των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και της συγκρότησης του ΕΣΡ ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Είναι οι χειρισμοί μιας κυβέρνησης που πιστεύει ότι η χώρα της ανήκει. Καταργεί μια ανεξάρτητη αρχή, παίρνει όλες τις εξουσίες της, αποφασίζει να κλείσει κανάλια και να δώσει άδειες σε κάποιους μόνο με κριτήρια οικονομικά. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν παίρνει κάποιος ένα κανάλι επειδή έχει μόνο μεγάλο πορτοφόλι».
Στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε μια προβληματική οικονομία, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, τα παιδιά και οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη χώρα, υπάρχουν ανοιχτά εθνικά θέματα, και εμείς συζητάμε εδώ και μήνες μονότονα για το τι πρέπει να γίνει με τα κανάλια. Μονοθεματική τηλεοπτική Δημοκρατία, άλλο ένα κατόρθωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κάποιοι βέβαια στην κυβέρνηση βολεύονται με αυτή την αέναη σύγκρουση. Το κουτσομπολιό για τα κανάλια σκιάζει όλα τα άλλα προβλήματα».
Σε ότι αφορά την ενίσχυση του διπολισμού ο οποίος συμπιέζει τα μικρότερα κόμματα ανέφερε: «Ο κόσμος στην Ελλάδα τα επενδύει κάθε φορά όλα στη μαγική δύναμη του πρώτου. “Να έρθει ο καινούργιος να μας λύσει όλα τα προβλήματα”. Έτσι την πάτησε η κοινωνία και με τον Τσίπρα. Θα πρέπει ίσως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο πιο σύνθετα. Να μην δίνουμε λευκές επιταγές. Και να μην περιμένουμε ότι κάνοντας τα ίδια λάθη και ψηφίζοντας τα ίδια πρόσωπα θα παράγουμε διαφορετικά αποτελέσματα».
Για τον ανασχηματισμό
Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στο Facebook, σχολίασε ότι αναβαθμίστηκαν οι υπουργοί του παραλόγου (Παππάς), του κομματικού παρακράτους (Γεροβασίλη) και του λαϊκισμού (Σκουρλέτης). Ακόμη, σημειώνει, οι «σημαδούρες των παλιών συστημάτων (Σπίρτζης, Τόσκας, Παπαγγελόπουλος) διασώθηκαν».
Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική και για τους νέους υπουργούς όμως, κάνοντας αναφορά στον Δημήτρη Παπαδημητρίου- «Στην ανάπτυξη μπήκε ένας άνθρωπος που ήθελε παράλληλο νόμισμα»- την Εφη Αχτσιόγλου- «την εργασία ανέλαβε μια νέα πολιτικός που τα μόνα πράγματα που έχει πει στη ζωή της είναι ”θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα διπλασιάσουμε τους μισθούς”- αλλά και τον Κώστα Γαβρόγλου.
«Για να μην μιλήσω για το ”σοβαρό καθηγητή” που ανέλαβε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και που μια βδομάδα πριν έκανε έκκληση να ψηφίσουμε τον κ. Πολύδωρα για Πρόεδρο του ΕΣΡ, γιατί ”έχει διαβάσει το βιβλίο του για τους Σαμουράϊ και πιστεύει ότι η γνώση της ανατολικής φιλοσοφίας θα τον βοηθήσει στο έργο του”. Τι ζούμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον τελευταίο.
«Εκτός αν οι ”αντικειμενικοί” παρατηρητές εκστασιάστηκαν από τον πολλαπλασιασμό των ψεκασμένων στην κυβέρνηση και την επιστροφή στη θεωρία της Χρυσής Αυγής ότι ”η Ελλάς είναι υπό κατοχή”. ”Είναι υπό κατοχή, όπως ακριβώς σας το λέω” επανέλαβε ο υφυπουργός της Παιδείας (!) για να μην αφήσει κανένα περιθώριο να πιστέψει κανείς ότι η λέξη «κατοχή» παρείσφρησε κατά λάθος στο λόγο του», σημειώνει ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.
Για την ομιλία Τσίπρα
Με δηκτικό τρόπο το Ποτάμι σχολίασε την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο. «Χιλιοειπωμένα κλισέ, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κυνισμός. Ο κ. Τσίπρας δεν είχε ποτέ καλή σχέση με την αλήθεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.
«Μιλάει για προτεραιότητα στην ανάπτυξη, τη στιγμή που ο Εμίρης του Κατάρ, ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους που θέλουν να φέρουν χρήματα στη χώρα χαρακτηρίζει “ανέκδοτο” τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνει τα περί χτυπήματος της διαπλοκής την ίδια μέρα που αποκαλύπτονται οι νέες “περιπέτειες” του κολλητού του Νίκου Παππά για δουλειές στη Βενεζουέλα. Ακόμη και τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα βάσανα των πολιτών, ο κ. Τσίπρας τα βλέπει ως χώρο “για την κατοχύρωση πολιτικής ηγεμονίας”. Με άλλα λόγια ως μέσον για να μένει εκείνος και οι υπουργοί του στην εξουσία» προσθέτει ο κ. Τσιόδρας. «Όσο για τις “επιτυχίες” που απαρίθμησε, τις βιώνουν όσοι πίστεψαν στα ψέματά του» καταλήγει.

Στην Πάτρα
Στο μεταξύ σήμερα κι αύριο ο επικεφαλής του Ποταμιού θα βρίσκεται στην Πάτρα, μία περιοχή, που πλέον έμεινε δίχως κοινοβουλευτική παρουσία, καθώς ο Ιάσων Φωτήλας αποπέμφθηκε.
Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ο κ. Θεοδωράκης θα έχει πολλές συναντήσεις με τους φορείς της πόλης, όπως και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα.
Για σήμερα υπάρχει και ανοιχτή συζήτηση με τους εθελοντές και τα μέλη του κόμματος, ενώ αύριο Τρίτη πέραν του Περιφερειάρχη και της συνάντησης που θα έχει με τους δημοσιογράφους της πόλης έχει προγραμματιστεί ραντεβού και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα