«Χωρίς αυτόν δεν θα παίρνατε το Euro!»

Αναγνώριση ολκής για τον μεγάλο Θοδωρή Ζαγοράκη. Η βρετανική ιστοσελίδα givemesport.com χαρακτήρισε τον πρώην αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας, τον άνθρωπο που σήκωσε στον ουρανό της Λισαβόνας την κούπα, ως ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας αυτής που δεν θα ερχόταν ποτέ χωρίς τον ίδιο!

Η αλήθεια είναι πως και οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν χαρακτηρίσει ως πρωτεργάτη της επιτυχίας τον αρχηγό, αλλά από Άγγλους δεν το περιμέναμε. Συγκεκριμένα, η βρετανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα υπενθύμισε στους αναγνώστες της πως ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά και πως χάρη σε αυτόν και την καθοδήγησή του μέσα στο γήπεδο κατάφερε η Ελλάδα να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στη συνέχεια υπάρχει αναφορά στην καριέρα του, με στοιχεία για την παρουσία του στην Καβάλα και το πώς την βοήθησε να ανέβει κατηγορία, και φυσικά πλήρης καταγραφή των πεπραγμένων του στον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τη Λέστερ και την Μπολόνοια. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως η σελίδα χαρακτηρίζει τον Ζαγοράκη «ξεχασμένο ήρωα» κάτι που δεν ισχύει απόλυτα, αφού ο Καβαλιώτης εξαργύρωσε τη μεγάλη στιγμή του 2004 δέκα χρόνια αργότερα όταν εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Αν ήταν ένας ξεχασμένος ήρωας, σίγουρα δε θα μάζευε τόσους σταυρούς.

Ο Έλληνας δεν μπορεί να ξεχάσει τίποτα από το Euro, ούτε τα σπριντ του Γιούρκα, ούτε τα τάκλιν του Φύσσα, τις εκτελέσεις του Μπασινά, τα γκολ του Χαριστέα, τις ασίστ του Τσιάρτα, τα κοψίματα του Καψή, τις αποκρούσεις του Νικοπολίδη, πώς να ξεχάσει ποτέ τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα