Ψήφο στην παραλία και όχι στην κάλπη

Η Κυριακή μπορεί να είναι ημέρα εκλογών, ωστόσο αρκετοί είναι οι Αθηναίοι που φαίνεται να προτίμησαν τα… μπάνια από τις κάλπες.  Ο ηλιόλουστος καιρός (η θερμοκρασία άγγιξε τους 30 βαθμούς) ανάγκασε πολλούς  να στραφούν προς τη θάλασσα και να απολαύσουν τα παιχνίδια στις παραλίες που βρίσκονται κοντά στη πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής, από το να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στο ερώτημα αν θα πάνε να ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές άλλοι λένε πως θα πάνε μετά το μπάνιο τους, άλλοι λένε πως πήγαν ήδη και άλλοι λένε πως δε θα πάνε καθόλου στην κάλπη.

Ειδικότερα, από το πρωί της Κυριακής στις πλαζ στα νότια προάστια της Αττικής δεν έβρισε κανείς χώρο ούτε την πετσέτα του να απλώσει, με την κίνηση στους δρόμους που οδηγούσαν  σε αυτές να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.  Το ίδιο σκηνικό αντίκριζε κανείς στις περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια ήταν από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του καιρού.

Αντίθετα πολλά από τα εκλογικά τμήματα είναι άδεια. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η αποχή στην Αθήνα έφτασε το 50%.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα