“Ωμή παρέμβαση Τσίπρα στο ΣτΕ”

Ολομέτωπη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατά του πρωθυπουργού για τα όσα είπε στην ΔΕΘ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει εάν είναι συνταγματικός ο νόμος Παππά. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη μετά τις εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα για το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας προέβη σε μια ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα».
Για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και δήλωση ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται στη δεινή θέση να αναγκάζεται να διαψεύσει τον εαυτό του. Όμως, αυτό που είπε χθες δεν αλλάζει. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα”. Πρόκειται για ωμή, δημόσια παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι φτηνή προπαγάνδα».
Στο Πέραμα ο Κυριάκος

«Η επένδυση στην Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση την οποία μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας. Η δημόσια Παιδεία πρέπει να στηριχθεί χωρίς αστερίσκους και χωρίς προκαταλήψεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος στον οποίο παρέστη.
Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στα παιδιά και τους δασκάλους και συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό του δημόσιου σχολείου τονίζοντας ότι «είναι αυτοί που κρατάνε το δημόσιο σχολείο όρθιο σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία». Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στο Ειδικό Σχολείο σημειώνοντας ότι «στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, από δασκάλους, οι οποίοι με αυτοθυσία και με πολύ μεγάλη δημιουργικότητα, στηρίζουν τα παιδιά τα οποία έχουν ειδικές δεξιότητες».
«Το Ειδικό Σχολείο πρέπει κι αυτό με τη σειρά του να στηριχθεί και αποτελεί ένδειξη της ευαισθησίας κάθε κοινωνίας ο τρόπος με τον οποίο τελικά αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Αμέσως μετά τη λήξη του αγιασμού στο 1ο Δημοτικό και Ειδικό Σχολείο Περάματος, ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε από όλες τις αίθουσες ενώ αρκετή ώρα έμεινε στα τμήματα του ειδικού σχολείου, για το οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη δήλωση του. Φεύγοντας από το σχολείο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. περπάτησε στις γειτονιές του Περάματος και κάθισε μαζί με κατοίκους σε καφενείο της περιοχής. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να τον χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ στα στελέχη της Ν.Δ. που βρέθηκαν δίπλα του ζήτησε ενιαίο λόγο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, προαναγγέλλοντας ο ίδιος θα γυρίσει όλη την Ελλάδα.
Όση ώρα έμεινε στο καφέ, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα της περιοχής, με αρκετούς να του επισημαίνουν το πρόβλημα του προσφυγικού που είναι έντονο στις γειτονιές του Πειραιά, αλλά και τη μεγάλη ανεργία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα