Όλα για όλα με Εσιέν ή κάθεται στα… αυγά του;

Η πιθανότητα μεταγραφής του Μικαέλ Εσιέν στον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα με το αν θα προχωρήσει ή όχι, αναδεικνύει τη διάθεση της διοίκησης να ρισκάρει – και μάλιστα σε υψηλό βαθμό – επιχειρώντας να δώσει λύση στα προβλήματα του συλλόγου με αποφασιστικές κινήσεις.

Μία ενδεχόμενη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στους ομίλους του Champions League, θα σήμαινε αυτόματα και την κάλυψη ενός μεγάλου μέρους ή και ολόκληρου του οικονομικού ανοίγματος που ταλαιπωρεί τον αθηναϊκό σύλλογο, αποτελώντας τροχοπέδη στην εξέλιξή του για τα επόμενα χρόνια.

Η περίπτωση του Εσιέν έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων σε επίπεδο οπαδών. Στη διοίκηση ωστόσο, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο και μάλιστα έντονο. Σε επαφή που είχαμε με πηγή στα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον και η επαφή με τον διεθνή μέσο της Μίλαν. Ωστόσο, τέθηκε και ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα. Το δίλημμα που ταλανίζει τις σκέψεις των «πράσινων».

Πιο συγκεκριμένα, στον Παναθηναϊκό εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες από το παρελθόν, ενώ η επιτροπή Financial Fair Play της UEFA έχει επιβάλει ήδη πρόστιμο 150.000 ευρώ στο «τριφύλλι» και απειλεί με νέες κυρώσεις, αν δεν «συμμορφωθεί» το μπάτζετ της ομάδας σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί!

Παρόλα αυτά, στον Παναθηναϊκό εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν την υπόθεση του Μικαέλ Εσιέν, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος, τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά. Τι θα συμβεί όμως, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος;

Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα – σε οικονομικό επίπεδο – θα πραγματοποιήσει μεγάλο πισωγύρισμα, ενώ δεν αποκλείεται και η επιβολή κυρώσεων από την UEFA,, η οποία έχει θέσει υπό καθεστώς… μνημονίου τους «πράσινους».

Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός καλείται να λάβει μία απόφαση. Να ρισκάρει τα πάντα, επιδιώκοντας μία δυναμική λύση στα προβλήματά του, ή να εμμείνει στην τακτική της… ήπιας προσαρμογής, δηλαδή να «καθίσει στα αυγά του» και να βαδίσει στον δρόμο της… σιγουριάς;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα