Όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ (video)

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0, στον πρώτο ημιτελικό που έγινε απόψε (24/1) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το ποια από τις δύο ομάδες, λοιπόν, θα προκριθεί στους «4» του κυπέλλου θα το μάθουμε μετά το πέρας του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ (7/2).

Η αναμέτρηση στο Φάληρο, δε διεκδικεί «δάφνες ποιότητας». Κυριάρχησαν η ένταση και τα νεύρα, έλειψαν το θέαμα, οι πολλές φάσεις και τα γκολ. Από δύο ομάδες που έχουν δείξει ότι μπορούν και να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Αν κάποιος μπορεί βάσιμα να θεωρεί ότι δικαιούνταν κάτι περισσότερο, αυτός ήταν ο γηπεδούχος.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού -στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα- ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά, στο τερέν, και κυριάρχησαν. Ειδικά στο πρώτο περίπου μισάωρο. Πίεσαν, είχαν κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερες κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες, επικράτησαν στη μεσαία γραμμή.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ -έχοντας στο «πίσω μέρος του μυαλού» τον επαναληπτικό- παρατάχθηκε με κυρίαρχο σκοπό το μηδέν παθητικό. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν προσηλωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και δεν έδειχναν αποφασισμένοι ή/και δεν μπορούσαν να αναζητήσουν κάτι περισσότερο. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε κάποιες τις ευκαιρίες, καμιά από αυτές όμως δεν μετέτρεψε σε γκολ. Η Ένωση, κάποια στιγμή, αντέδρασε και απείλησε. Μέχρι εκεί, όμως.

Έτσι, ο πρώτος ημιτελικός ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Ο Ολυμπιακός ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει, η ΑΕΚ ίσως ήθελε αλλά δεν το έδειξε πειστικά. Πάντως, είναι αυτή που -σε αντίθεση με τους Πειραιώτες- αποχώρησε ευχαριστημένη από το γήπεδο. Έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της, μπροστά στον κόσμο της, άρα το (θεωρητικό) πλεονέκτημα περνάει στην πλευρά της.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα