Όπλο του Σαμαρά η λίστα Βαρουφάκη

Ανέλπιστο δώρο έλαβε ετεροχρονισμένα ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλάμε φυσικά για την λίστα Βαρουφάκη, η οποία όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αποτελεί τεράστιο όπλο στην εσωκομματική διαμάχη καις την αντιμετώπιση των αμφισβητιών.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι όλες οι τελευταίες εξελίξεις όχι μόνον δικαιώνουν την κυβερνητική του προσπάθεια αλλά, επιπλέον, ισχυροποιούν και τη δική του θέση έναντι της κριτικής που αναμένεται να δεχθεί στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, η απόφασή του να απαντήσει στην επιχειρηματολογία Βαρουφάκη τόσο για την λαθρεμπορία καυσίμων και τσιγάρων (σ.σ. που μοιάζει να έχει ερείσματα στην Ευρωζώνη) όσο και για τη μείωση των δαπανών του Δημοσίου (εκτός μισθών και συντάξεων) ενέχει και ένα στοιχείο απάντησης στις επικρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος αλλά και στο επικοινωνιακό πλαίσιο που επιδιώκει να οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε τη βούληση να αντιπαρατεθεί με όσους λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία και, αντιθέτως, υλοποιούσε μία μονοδιάστατη πολιτική περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και παροχές.
Κατ’ αναλογία, ο κ. Σαμαράς επεδίωξε να αποσείσει από πάνω του την καταγγελία που επεδίωξε να του απαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεπικουρία και κάποιων γαλάζιων, ότι δηλαδή λειτουργεί με όρους παρένθεσης έναντι της κυβέρνησης, αναμένοντας την κατάρρευσή της (και μαζί της χώρας) προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου την Πρωθυπουργία. Ο κ. Σαμαράς, έχοντας ήδη δει πολλά γαλάζια στελέχη να παίρνουν αποστάσεις από τα σχετικά σενάρια, απάντησε ότι δεν είναι, προφανώς, ο ίδιος που οδηγεί σε μία αριστερή παρένθεση, αλλά τα ίδια τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αυτά ως δεδομένα, ο κ. Σαμαράς θα πορευτεί στις δύο κομματικές συνεδριάσεις έχοντας τις τελευταίες εξελίξεις ως όπλα στη φαρέτρα του, αποστομώνοντας όσους ετοιμάζονται να του ασκήσουν κριτική «από αριστερά» για τις σκληρές, πλην αναγκαίες αποφάσεις που έπρεπε να λάβει από τον Ιούνιο του 2012, με αιχμή τη φορολογία και τον περίφημο ΕΝΦΙΑ.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του, άλλωστε, εκτιμούν ότι πολύ σύντομα όταν οι άξονες Βαρουφάκη θα πρέπει να μετασχηματιστούν σε διατάξεις νόμου, η αποκάλυψη της λαϊκιστικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τα 2,5 τελευταία χρόνια, θα είναι απόλυτη.

Ο Καραμανλής
Βέβαια τα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να ανατραπούν εάν ισχύουν τα όσα διαρρέουν οι καραμανλικοί. Ότι ο πρώην πρωθυπουργός απορρίπτει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στους συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής τονίζει πως «όλα αυτά που ακούγονται περί αριστερής παρένθεσης με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «είναι… ανοησίες».
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν επίσης με έμφαση, ότι πρώην αρχηγός της ΝΔ εκφράζεται με θετικά λόγια για τον… ”πιτσιρικά”, όπως αποκαλεί τον κ. Τσίπρα».
Όσο για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ που θα κάνει απολογισμό της ήττας; Ο κ. Καραμανλής φέρεται να είπε: «Θα πάω, θα ακούσω τον Σαμαρά και θα αποχωρήσω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα