Όταν η 17Ν σκότωσε τον Αξαρλιάν

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν 42 ετών όμως κάποιοι ψευδεπίγραφοι επαναστάτες δεν του το επέτρεψαν, κόβοντας από… σπόντα και ως παράπλευρη απώλεια το νήμα της ζωής του. Ο λόγος για τον αδικοχαμένο Θάνο Αξαρλιάν, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια στις 14 Ιουλίου του 1992 έπεσε νεκρός στο Σύνταγμα από ρουκέτα που εκτόξευσε η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» εναντίον το αυτοκινήτου που επέβαινε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

Με αφορμή αυτή την τραγική επέτειο, συγγενείς και φίλοι ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και απλοί πολίτες παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο του Θάνου Αξαρλιάν, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο τότε 20χρονος φοιτητής. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή το συμβάν, κυκλοφορεί από χθες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ένα μήνυμα με σαφείς αιχμές κατά όσων μοιάζουν να υπερασπίζονται τρομοκράτες. «Πέρασαν 22 χρόνια από τότε που χάσαμε τον Θάνο» γράφει στο σχετικό μήνυμα το οποίο συνεχίζει ως εξής:
«Μπήκε 20χρονος στο τάφο – όμως τα λόγια και οι πράξεις που τον έστειλαν εκεί δεν ενταφιάστηκαν μαζί του. Ανθούν και θάλλουν και βρίσκουν το δρόμο τους σε δημοσιεύματα και βιβλία – μα την αλήθεια του δεν θα τη βρεις σε αυτά. Είναι εκεί που για 22 χρόνια τώρα βρίσκεται ο Θάνος: Ολόκληρη, αψεγάδιαστη, αιώνια».

Μέρα μεσημέρι η ρουκέτα του θανάτου
Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό συμβάν της δολοφονίας Αξαρλίαν έγινε στις 14/7/1992, στη συμβολή της οδού Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Εκεί οι τρομοκράτες της 17Ν επιχείρησαν να ανατινάξουν με ρουκέτα –μέρα μεσημέρι!– το αυτοκίνητο του τότε «τσάρου» της Οικονομίας Γιάννη Παλαιοκρασσα, στο οποίο επέβαιναν ο ίδιος ο υπουργός, η σύζυγός και η κόρη του, καθώς φυσικά και ο οδηγός του.
Από την επίθεση ο υπουργός και η οικογένειά του κατάφεραν να επιζήσουν καθώς η θωράκιση της λιμουζίνας απέτρεψε τα χειρότερα τα οποία όμως δεν γλύτωσε ο άτυχος Θάνος. Περνώντας τυχαία από το σημείο τα θραύσματα που προκλήθηκαν από τη ρουκέτα τραυμάτισαν σοβαρά στο σώμα και το κεφάλι τον τότε 22 ετών φοιτητή, ο οποίος υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα.

axarlian01

axarlian02

axarlian03

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα