Κουφοντίνας: Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή

Μέχρι το τέλος φαίνεται να είναι αποφασισμένος να το πάει ο τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, συνεχίζοντας την απεργία πείνας και δίψας, παράλληλα όμως λέει πως δεν θέλει να πεθάνει.

Η γιατρός επιλογής του απεργού πείνας και δίψας αναισθησιολόγος – εντατικολόγος Κατερίνα Ντουζέπη τόν επισκέφτηκε σήμερα στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας όπου νοσηλεύεται 22 ημέρες.

Σύμφωνα με το eksegersi.gr, η Κατ. Ντουζέπη ανέφερε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι φανερά απισχνασμένος και καταβεβλημένος, όμως έχει πλήρη διαύγεια και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό. «Δε θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή» ήταν τα λόγια του.

Σε επισήμανση της γιατρού ότι η διακοπή της αντιβίωσης εγκυμονεί επάνοδο της λοίμωξης, απάντησε ότι αυτή είναι δική του απόφαση και εμμένει σ’ αυτήν.

Η γιατρός του εξήγησε τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η απεργία δίψας. Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό, οι βλάβες στον εγκέφαλο και την καρδιά προκύπτουν πιο γρήγορα και είναι πιο σοβαρές. Μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες ή και θάνατος.

Πάντως, ο Δημήτρης Κουφοντίνας τής δήλωσε ότι δε θέλει να γίνει βάρος ούτε στην οικογένειά του ούτε στο κίνημα, κουβαλώντας μόνιμες βλάβες που θα επέλθουν μετά από μια ανάνηψη. Γι’ αυτό και δήλωσε στους γιατρούς της ΜΕΘ –όπως και στην οικογένειά του- ότι, αν χάσει την επαφή του με το περιβάλλον, δε θέλει να του κάνουν ανάνηψη. Αυτό που τον απασχολεί είναι να εξασφαλίσει ότι η θέλησή του θα γίνει σεβαστή από τους γιατρούς.

Η Κατερίνα Ντουζέπη επιβεβαιώνει, ταυτόχρονα, ότι οι γιατροί της ΜΕΘ δεν έχουν κάνει καμιά ιατρική πράξη χωρίς τη βούληση του απεργού πείνας και δίψας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα