«Ότι μπορούμε για να φέρουμε τον Ιμπίσεβιτς!»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι προσπαθεί να κάνει δικό της τον Βόσνιο επιθετικό Βέναντ Ιμπίσεβιτς και ο κόσμος της ομάδας έχει τρελαθεί!

Σύμφωνα με δήλωση του  τεχνικού διευθυντή της Ένωσης, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, σε μέσο της Βοσνίας, τόσο ο ίδιος όσο και ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, προσπαθούν εδώ και μέρες να πείσουν τον διεθνή στράικερ να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ! Η παραδοχή αυτή σημαίνει, φυσικά, ότι το μέτωπο είναι διπλό, καθώς πρέπει τόσο ο Ιμπίσεβιτς να ρίξει τις απαιτήσεις του κατά το ήμισυ περίπου, όσο και η Στουτγκάρδη να πειστεί να αφήσει ελεύθερο τον  παίκτη χωρίς αποζημίωση.

Προφανώς οι διαπραγματεύσεις είναι εξαιρετικά έντονες και θα κρατήσουν για ώρες, αφού υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ενός δανεισμού, ενώ η ηλικία του παίκτη είναι τέτοια που δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη η πιο συμφέρουσα χρονική διάρκεια ενός νέου συμβολαίου.

Το σίγουρο είναι πως ο Ιμπίσεβιτς στην Μπουντεσλίγκα έχει κάνει καταπληκτικές χρονιές, με σωρεία τερμάτων και ασίστ, αλλά και γενικότερη συμβολή στο επιθετικό παιχνίδι των ομάδων που αγωνίστηκε (κερδίζει πολλά φάουλ, πέραν από τις ασίστ έχει συμμετοχή σε πολλά περισσότερα γκολ). Την τελευταία σεζόν παροπλίστηκε μάλλον φυσιολογικά. Ξεκίνησε σε ελάχιστα παιχνίδια (μόλις έξι), σε άλλα οκτώ μπήκε ως αλλαγή (συνήθως μετά το 75’) και συνολικά αγωνίστηκε 610 λεπτά (χωρίς γκολ, μία ασίστ). Αυτή η χρονιά μπορεί να φαντάζει ως… μαύρο στίγμα στην καριέρα του, αλλά δεν αλλάζει τον… πρότερο έντιμο βίο, που για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα θεωρείται φανταστικός!

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως τον Ιούνιο του 2014 ο Ιμπίσεβιτς αγωνίστηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας εκπροσωπώντας την Εθνική ομάδα της Βοσνίας, προερχόμενος από φουλ και εξαιρετική χρονιά στη Στουτγκάρδη. Στην ουσία δεν ξεκουράστηκε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα, αφοσιώθηκε πλήρως στην Εθνική του ομάδα, αφού η συμμετοχή αυτή ήταν ιστορική για τη Βοσνία και ο Ιμπίσεβιτς παίκτης ηγέτης που δεν θα μπορούσε να έχει απλή συμμετοχή.

Στις 24 Αυγούστου, όμως, ήταν και πάλι παρόν στην πρώτη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα ήρθαν τα προβλήματα με αποτέλεσμα ένα κάταγμα κοπώσεως να τον αφήσει δύο μήνες εκτός δράσης. Δεν επέστρεψε ποτέ ως πρώτη επιλογή κι έτσι ολοκλήρωσε μία χρονιά μέσα στη μετριότητα που μάλλον… εκνεύρισε τη διοίκηση της Στουτγκάρδης που το 2014 του είχε ανανεώσει το συμβόλαιο.

Αυτή η χρονιά είναι που δίνει την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κάνει δικό της τον παίκτη που σε μία ομάδα χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο Ιμπίσεβιτς μπορεί να κάνει όργια αν είναι υγιής!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα