Όχι κι έτσι, κύριε Λεμονή!

Κανείς δεν περίμενε από τον Ολυμπιακό μετά την κλήρωση των ομίλων του Champions League να πετάξει εκτός διοργάνωσης μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Γιουβέντους και να προκριθεί στους «16» του θεσμού. Λίγοι, μάλιστα, είχαν την απαίτηση να διεκδικήσει έστω κάποιους εντός έδρας βαθμούς σε αυτά τα ματς.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, ωστόσο, ήλπιζε και φανταζόταν πως η ομάδα του θα διεκδικήσει στα ίσια την τρίτη θέση από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αντ’ αυτού, είδε μία πλήρη αγωνιστική υποταγή. Στο πρώτο ματς του Φαλήρου λόγω της κάκιστης τακτικής προσέγγισης του Χάσι και στο χθεσινό λόγω της παθητικής αντιμετώπισης από τον Τάκη Λεμονή.

Η εφαρμογή σχεδίου με επιθετικό τον Κώστα Φορτούνη που στην ευρωπαϊκή του καριέρα με τον Ολυμπιακό έχει βάλει όλα κι όλα ένα γκολ σε σετ παιχνίδι σε 28 συμμετοχές (το φετινό με την Παρτίζαν), ήταν τουλάχιστον προσβλητική για τους οπαδούς και το dna της ομάδας, ιδίως από την στιγμή που η νίκη ήταν μονόδρομος, δεν ήταν δηλαδή ένα κλασικό εκτός έδρας παιχνίδι που βόλευε η ισοπαλία ή μία ήττα με μικρό σκορ.

Η Σπόρτινγκ έχει μερικούς παικταράδες, η αλήθεια να λέγεται, και παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου –φάνηκε από μερικές αυτοματοποιημένες συνεργασίες κλάσης– χάρη στον εξαιρετικό προπονητή της, αλλά δεν είναι μεγαθήριο, ούτε βρίσκεται σε τρελή φόρμα. Η αντιμετώπιση του παιχνιδιού από τον Λεμονή ήταν οικτρή. Θα μπορούσε να παίξει 4-4-2 χωρίς κλασικό φορ και να μετατρέπεται σε 4-6-0 στην άμυνα. Αλλά 4-5-1 με τον Φορτούνη μπροστά και κανέναν παίκτη κοντά του για να παίρνει βοήθειες στην επίθεση, αλλά και την υποχρέωση του Έλληνα μέσου να γυρνά πίσω για να υποδέχεται την μπάλα από Ρομαό, Ζιλέ ή Ταχτσίδη, ήταν έγκλημα. Ο Τάκης Λεμονής πήρε από κοντά τον Τζούρτζεβιτς την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη και του εξέφρασε την συμπαράστασή του και του είπε πως νιώθει σίγουρος πως θα βρει τον εαυτό του και στο ματς που έπρεπε να παίξει, τον έβαλε όταν όλα είχαν τελειώσει. Τσάμπα η κατήχηση.

Ο Ολυμπιακός είχε πλάνο «κρατάμε το 0-0 και χτυπάμε» στο τέλος, που ήταν σωστό στο Τορίνο (και παραλίγο να του βγει), αναγκαστικό στην Βαρκελώνη, αλλά εντελώς λανθασμένο στην Λισαβόνα. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείονται από το φθινόπωρο και κόντρα στην Γιουβέντους καλούνται να αποφύγουν το αρνητικό ρεκόρ του ενός βαθμού στον όμιλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα