“Όχι” Χρυσόγονου σε πρόωρες εκλογές

Αντίθετος στην διενέργεια εκλογών είναι ο Κώστας Χρυσόγονος, την επομένη της ψήφισης του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων στη Βουλή. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega τόνισε πως «Δεν θα ωφελούσε να πάμε άμεσα σε εκλογές. Αντίθετα θα έπρεπε να πάνε προς τα πίσω ώστε να έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε”.

Επιπλέον, αντί για πρόωρες εκλογές, ο κ. Χρυσόγονος εκτίμησε ότι θα έπρεπε να υπάρξει διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

“Παιδική χαρά θα ήταν οι εικόνες από την Αργεντινή του 2001 σε σχέση με αυτά που θα συνέβαιναν στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit» είπε μεταξυ άλλων.

Αναφερόμενος στους διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρυσόγονος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός, τονίζοντας ότι «η αρνητική ψήφος δεν έχει νόημα χωρίς αντιπρόταση και δυστυχώς όσες αντιπροτάσεις έχουν γίνει είναι καταστροφικές εδώ που έχουμε φτάσει».

Για τους δανειστές σημείωσε ότι «δεν έχουν υπομονή και το σχέδιό τους εν πολλοίς δεν στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήταν στους 32 διαφωνούντες εάν ήταν στην ελληνική Βουλή ενώ για την στάση του Γ. Βαρουφάκη είπε ότι δεν βοηθάει και ότι είναι φανερό ότι ως ΥΠΟΙΚ «είχε κάνει εντελώς λανθασμένους υπολογισμούς και εκτιμήσεις ως προς τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων και ως προς τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα