Χατζηδάκης : Θα υπάρξουν αλλαγές στον προυπολογισμό

Υπεραμύνθηκε για ακόμα μία φορά της κυβερνητικής απόφασης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Θα έχει κάποιες αλλαγές το τελικό σχέδιο του προυπολογισμού  σε σχέση με το προσχέδιο, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ωστόσο, όπως είπε ότι δεν θα είναι σημαντικές. Υπογράμμισε δε ότι στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο παρακολουθούμε στενά τις διεθνείς εξελίξεις.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους αναπτυξιακούς της στόχους και ότι η ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί ανθεκτική στις κρίσεις. Παρά τις διεθνείς εξελίξεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή το πλεόνασμα θα είναι στο 1,1% φέτος και σε άλλα μεγέθη θα έχει οριακές τροποποιήσεις.

Φορολογικό νομοσχέδιο

Υπεραμύνθηκε για ακόμα μία φορά της κυβερνητικής απόφασης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Υπογράμμισε επίσης ότι κανείς δεν είπε ότι το φορολογικό μοντέλο είναι τέλειο, με αυτή την παρέμβαση διορθώνονται αρκετά και κάποιες αδικίες. Αναφέρθηκε στα παραδείγματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπου εργοδότες εμφανίζονται να λαμβάνουν λιγότερα από τους υπαλλήλους τους.

Σχετικά με τους νέους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας στην ΕΕ, ο υπουργός εκτίμησε ότι δεν βλέπει να υπάρξει κάποια συμφωνία στο προσεχές Ecofin.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα