2.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε αστυνομικό που διατίθεται για προστασία ιδιωτών

Το ποσό των 2.000 ευρώ τον μήνα για κάθε αστυνομικό θα καλούνται, πλέον, να καταβάλλουν οι ιδιώτες με ετήσιο καθαρό εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ, στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία.

Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που έχει διαβιβαστεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς υπογραφή από τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται, θα προβλέπεται ότι οι όσοι απολαμβάνουν υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης (φρούρηση-συνοδεία ασφάλειας) από την ΕΛΑΣ και έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, θα καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου τα ποσά των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που διατίθεται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και των 50 ευρώ ανά ημέρα, για κάθε διατιθέμενο όχημα.

Πάντως, από την ημέρα της έκδοσης της πρώτης ΚΥΑ για την παροχή υπηρεσιών και μέσων από την ΕΛΑΣ προς ιδιώτες, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, με καταβολή ανταλλάγματος ως και τις 18 Σεπτεμβρίου, έχει κατατεθεί συνολικό ποσό ύψους 411.379,63 ευρώ στον Φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου για την αστυνομική φύλαξη ιδιωτών.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί πόσοι ιδιώτες έχουν σήμερα αστυνομική φύλαξη, ποιες ιδιότητες κατέχουν αλλά και πόσα είναι τα έσοδα που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από την πληρωμή εξόδων φύλαξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα