«Ξήλωσε» όλη την ηγεσία του ΟΑΣΑ

Όλη την ηγεσία του «ξήλωσε» σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Αιτία ήταν η μη συμβασιοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων των υπουργείων που εμπλέκονται σε διάφορα μειωμένα εισιτήρια (μαθητές, ΑμεΑ, ένστολοι κτλ.) από την πλευρά του οργανισμού, με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα, την ώρα που το υπουργείο Υποδομών προσπαθεί να αναστείλει την αύξηση των εισιτηρίων.

Μάλιστα το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει χαρακτηριστικά πως: «την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ κ. Α. Δελούκα καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ζήτησε σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη διαπίστωση αδυναμιών και καθυστερήσεων στην αντιμετώπιση προβλημάτων και εκκρεμοτήτων του Οργανισμού που δυσχεραίνουν σημαντικά την αποτελεσματική του λειτουργία».

Επίσης, συνεργάτες του κ. Χρυσοχοϊδη είναι οργισμένος καθώς οι «πληγές» του υπουργείου του είναι πολλές. Μεταξύ άλλων:

-δεν τιμολογήθηκαν και δεν συμβασιοποιήθηκαν με τα διάφορα εμπλεκόμενα υπουργεία, που –υποτίθεται ότι– επιδοτούν τον ΟΑΣΑ για τα μειωμένα εισιτήρια των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων τα απαιτούμενα ποσά.

-χθες το πρωί στον σταθμό Αιγάλεω είχε δημιουργηθεί μεγάλη ουρά πολιτών που έσπευσαν να προμηθευτούν μηνιαίες κάρτες, όμως οι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ δεν είχαν κάρτες προς πώληση.

Το διοικητικό συμβούλιο που επαύθη είχε τοποθετηθεί από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη τον Νοέμβριο του 2012. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο κ. Αλέξανδρος Δελούκας (πολιτικός μηχανικός PhD), ενώ μέλη οι κκ. Σπυρίδων Βρεττός (δρ μηχανικός Η/Υ), Δημήτριος Παπαδάκης (χημικός μηχανικός), Παναγιώτης Παπαδάκος (πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος), Νικόλαος Τσιλίφης (ιατρός), Κωνσταντίνος Στρατικόπουλος (ασφαλιστικός σύμβουλος ) και Ιωάννης Αλεξανδράκης (υπάλληλος ΟΑΣΑ, ως εκπρόσωπος εργαζομένων).

Διαβάστε επίσης