Γιγάντια επιχείρηση στη Μόσχα μετά από πληροφορίες για επιθέσεις

Είκοσι κτήρια εκκένωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας ταχείας επέμβασης στη Μόσχα μετά τις πληροφορίες ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίο έχουν προγραμματισθεί να εκραγούν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ταχείας επέμβασης, απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, από 20 κτιριακές εγκαταστάσεις και δημόσιους χώρους της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκκενώθηκαν τα εμπορικά κέντρα, «Αμφίπολης Σίτι», «Μετρόπολις» , «Γκόραντ», «Σέλκοβο», «Φεστιβάλ», «Βαρσάφσκι», «GUM», «Κοζέβνικι» και άλλα. Ελέγχονται επίσης οι τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί, του Κιέβου του Λένινγκραντ και του Καζάν, ενώ εκκενώθηκε και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σέτσενοφ.

Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι όλοι οι χώροι ελέγχονται με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Ανακοίνωσαν επίσης ότι όλα τα απειλητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις έγιναν ταυτόχρονα, καθώς και ότι τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται.

Η ίδια πηγή εκτίμησε ότι «προφανώς, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τηλεφωνική τρομοκρατία, αλλά παρόλα αυτά, όλες οι απειλές πρέπει να ελεγχθούν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα