5.000 εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις μισθών -Ποιους αφορά

Σημαντικές αυξήσεις μισθών έρχονται για 5.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για ντελιβεράδες και εργαζόμενους σε αλυσίδες εστίασης φαστ φουντ (ταχυφαγεία) όπως προκύπτει ως υποχρέωση από τις αποφάσεις του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Όπως αναφέρει μάλιστα η ΠΟΕΕΤ, με βάση τις διαιτητικές αποφάσεις του ΟΜΕΔ, υπάρχει για τις επιχειρήσεις αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκδόθηκαν από τον ΟΜΕΔ διαιτητικές αποφάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους στις αλυσίδες εστίασης και στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα:

– Η υπ’ αριθ. ΠΕΝΤ.3/2018 διαιτητική απόφαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018. Η Πενταμελής Επιτροπή Διαιτησίας απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης που προέβαλε η εργοδοτική οργάνωση και επικύρωσε το περιεχόμενο της ΔΑ ΤΡΙΜ. 5/2018.

Οι εργοδότες έχουν αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των πολύπαθων εργαζομένων στον πλέον απορυθμισμένο επισιτιστικό τομέα και θα καλέσουμε τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας να διαπιστώσουν τον βαθμό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων.

– Η υπ’ αριθ. ΤΡΙΜ.6/2018 διαιτητική απόφαση που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) όλης της χώρας.

Η διαιτητική απόφαση ορίζει αποδοχές με μικρή απόκλιση αυτών των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Παρά ταύτα, διασφαλίζει όλους τους θεσμικούς όρους εργασίας, ρυθμίζοντας έτσι τις εργασιακές σχέσεις σε όλον τον τουριστικό τομέα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα