521 εκατ. εμβόλια η Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021

Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να διαθέσει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να εξασφαλίσει σχεδόν μισό εκατομμύρια εμβόλια, τέσσερις φορές τον πληθυσμό της, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που αναμένονται να γίνουν του χρόνου το καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της ώρας Σίνζο Άμπε, στόχος της Ιαπωνίας είναι να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.  “Υπάρχουν πολλές σκέψεις, αλλά θέλουμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς με κάθε κόστος”, οι δηλώσεις του.

Στόχος της Ιωπανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να έχει στην διάθεσή της 521 εκατομμύρια δόσεις από πέντε διαφορετικά εμβόλια το 2021, σε σύγκριση με πληθυσμό 126 εκατομμυρίων. Οι πρόσφατες προσφορές περιλαμβάνουν παγκόσμιες συμφωνίες με φαρμακοβιομηχανίες όπως η Pfizer Inc και η AstraZeneca PLC, καθώς και εγχώριες με την Shionogi & Co.

Υπάρχουν βέβαια και οι επικριτές του εγχειρήματος που ισχυρίζονται ότι η Ιαπωνία διάστηκε να παραγγείλει τα εμβόλια, μόνο και μόνο για επικοινωνήσει στην παγκόσμια Κοινή Γνώμη, ότι μπορεί ανα τα καταφέρει.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα