“Εμπαίζουν τους συνταξιούχους – Οι μειώσεις έφτασαν το 40%”

Τα “έχωσε” άγρια στην κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης  κάνοντας λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων. Ο βουλευτής της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ  τόνισε πως «οι μειώσεις των συντάξεων από το 2014 έως σήμερα έφτασαν το 40%».

«Είμαστε δίπλα στους συνταξιούχους και έχουν απόλυτο δίκιο καθώς πληρώνουν τις θυσίες της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Αυτοί οι άνθρωποι εξαπατήθηκαν, πίστεψαν τον Τσίπρα, τον Κατρούγκαλο και την Αχτσιόγλου, οι οποίοι τους έταζαν το 2014 ότι θα γίνουν επιστροφές των συντάξεων στα προηγούμενα επίπεδα. Έπαιξαν ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των συνταξιούχων» είπε εν συνεχεία ο πρώην υπουργός.

Καταγγελία για διορισμό συνδικαλιστή

Ο κ. Βρούτσης με ανάρτησή του στο Twitter κατήγγειλε το «διορισμό 70χρονου συνταξιούχου συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ με 92% αναπηρία, δηλαδή με πολύ βαριά αναπηρία Αναπληρωτή Διοικητή στον Ευαγγελισμό! Προφανώς γλιτώνει περικοπές και θα πήρε και το εφάπαξ πρώτος με Υ/Α Πετροπουλου»! Μάλιστα στην εκπομπή προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την παράνομη αυτή πρόσληψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλώνει το κράτος με συμπεριφορές απαράδεκτες”

«Δεν πάει άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο ζοφερό κλίμα αλώνει το κράτος με συμπεριφορές απαράδεκτες. Διόρισε υποδιοικητή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας 70χρονο συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ με αναπηρία 92%, που με όρους ιατρικής σημαίνει πρέπει να είναι σπίτι του.

Για να διοικήσεις το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας πρέπει να είσαι ατσαλένιος, να σηκώνεις το βάρος και να αντέχεις την πίεση. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να παραιτηθεί, η πρόσληψή του είναι παράνομη. Δεν τηρήθηκαν ο κώδικας, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αλλά θεσμικό».

Εν συνεχεία ο κ. πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου, τονίζοντας πως οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές. «Αυτή η απόφαση είναι πολύ σημαντική. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε θα τηρηθούν οι νόμοι του κράτους και το έκανε. Έδωσε το 50% στους ενστόλους και είχε ρυθμίσει να δώσει τα υπόλοιπα το επόμενο διάστημα.

Αντί να ρωτάτε γιατί δεν τα έδωσε τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ρωτάτε γιατί δεν τα έδωσε ο Σαμαράς; Η χώρα είναι ένα κράτος δικαίου και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα