Με σούπερ Γκερέρο ο Ολυμπιακός 5-0 την Γιαγκελόνια

Με εξαιρετική παρουσία των Γκερέρο (χατ-τρικ) και Μασούρα (δύο ασίστ), ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-0 της Γιαγκελόνια στο τελευταίο φιλικό επί πολωνικού εδάφους. Ο Ολυμπιακός κράτησε το καλύτερό του ματς επί πολωνικού εδάφους για το τέλος! Στο τέταρτο και τελευταίο του φιλικό στην Πολωνία πριν η προετοιμασία συνεχιστεί στην Αυστρία, οι «ερυθρόλευκοι» ξεδίπλωσαν πολλές αρετές.

Σε αυτό το συνολικά πέμπτο καλοκαιρινό ματς προετοιμασίας, ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε και πάλι διαφορετική ομάδα, συνεχίζοντας τις δοκιμές του. Σε αντίθεση με το μέτριο ξεκίνημα κόντρα στη Λέχια, αυτή τη φορά η ομάδα του μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και πίεσε πολύ έντονα την αντίπαλη άμυνα από τα πρώτα λεπτά, παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα. Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, με τη μπάλα σταθερά σε «ερυθρόλευκα» πόδια, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει και το σκορ, βάζοντας το νερό στο αυλάκι για μια άνετη επικράτηση στη συνέχεια.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι, με γρήγορο τρανζίσιον, καλή κυκλοφορία μπάλας, η οποία σε αντίθεση με το προηγούμενο φιλικό, έφτανε πιο συχνά και πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή αλλά και ουσία μπροστά στην αντίπαλη εστία. Σε αντίθεση μάλιστα με τα προηγούμενα φιλικά του, αυτή τη φορά απέφυγε τα εύκολα λάθη στην άμυνα και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να απειλήσει επί της ουσίας σε κανένα σημείο του αγώνα.

Μόλις στο 11ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Γιώργο Μασούρα, αυτός έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η πολωνική άμυνα δεν απομάκρυνε σωστά και ο προωθημένος Μπα που πήρε το ριμπάουντ, έγραψε το 1-0 με πολύ δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Μετά το 1-0, ο Ολυμπιακός πήρε πλήρως τον έλεγχο των κινήσεων σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και συνέχισε να ψάχνει περισσότερα γκολ.

Το δεύτερο ήρθε στο 31ο λεπτό, όταν σε μια αντεπίθεση 3 με 3, ο Μασούρας -μετά από δικό του κλέψιμο- άλλαξε εξαιρετικά το παιχνίδι από τα αριστερά προς τα δεξιά για τον Γκερέρο, ο Ισπανός που είχε όσο χώρο χρειάστηκε, έκανε το κοντρόλ και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Σαντίνι για το 2-0. Ο Ισπανός είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 38′ με ένα «ξερό» σουτ στο δοκάρι αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, όμως ότι δεν πέτυχε σε αυτή τη φάση, το πέτυχε στο 45′. Μετά από νέα μπαλιά του Μασούρα στην πλάτη της άμυνας, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, βγήκε τετ-α-τετ και με έξοχο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ παρά την προσπάθειά του, γράφοντας το 3-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Γιαγκελόνια ουσιαστικά υπήρξε στο γήπεδο μονάχα για ένα πεντάλεπτο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού και είχε δύο άστοχες τελικές. Από εκεί και πέρα όμως, ο Ολυμπιακός και πάλι ανέβηκε, κράτησε σωστά τη μπάλα και ξαναπήρε τον έλεγχο των κινήσεων. Μάλιστα, στο 57′ έφτασε και στο τέταρτο γκολ του, ξανά με τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Αυτό ήρθε μετά από δυνατό διώξιμο του Σα, κακή άμυνα της Γιαγκελόνια και τον Ισπανό να κλέβει τη μπάλα, να μπαίνει στην περιοχή ξανά και να πλασάρει επίσης εύστοχα για το δικό του χατ-τρικ.

Από το 60′ και μετά, ο Μαρτίνς άλλαξε και πάλι όλη την ομάδα του, αφήνοντας στον αγωνιστικό χώρο μόνο τον Αβραάμ από όσους ξεκίνησαν. Ο Ολυμπιακός πάντως δεν άλλαξε εικόνα, αφού συνέχισε να πιέζει να κυκλοφορεί μπάλα και να δημιουργεί. Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά έφτασαν και σε πέμπτο γκολ, το οποίο ήταν και το ομορφότερο του αγώνα. Ήταν το 77ο λεπτό, όταν σε μια επίθεση από αριστερά, ο Ραντζέλοβιτς έβγαλε μια απίθανη σέντρα με εξωτερικό φάλτσο και ο Κώστας Φορτούνης με πλασέ στην κίνηση από το «πίσω» δοκάρι έγραψε το τελικό 5-0.

Από το ματς αυτό, ο Ολυμπιακός σίγουρα κρατά τον επιθετικό πλουραλισμό, την καλή δημιουργία και αποτελεσματικότητα αλλά και την αποφυγή των λαθών στην άμυνα. Εξαιρετική εμφάνιση από Γκερέρο και Μασούρα για μία ώρα, ουσιαστικός και ποιοτικός ο Βαλμπουενά, σταθερός στο αμυντικό κομμάτι ο Μπα, ενώ ψήγματα του ταλέντου του έδειξε και ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Πλέον, η προετοιμασία συνεχίζεται επί αυστριακού εδάφους, με δυο δυνατά φιλικά κόντρα σε Ντινάμο Κιέβου (8/7) και Αμβούργο (10/7).

Γιαγκελόνια (Ιρένεους Μάμροτ): Σαντίνι, Βοϊτσίτσκι, Μίτροβιτς, Άρσενιτς, Γκιγιέρμε, Πόσπισιλ, Κβιέτσιεν, Στρούσκι, Καμαρά, Ιμάζ, Μουντρίνσκι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σα, Κούτρης, Ανδρούτσος, Σουρλής, Μασούρας Γιώργος, Βαλμπουενά, Γκερέρο, Σολδάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι: Φορτούνης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μαρτίνης, Μπουχαλάκης, Σεμέδο, Τζολάκης, Ντουρμισάι, Ελαμπντελαουί και Ραντζέλοβιτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα