Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους στα Βίλια – Καίγονται τα πρώτα σπίτια

Πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς νέα  φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή βορειοανατολικά των Βιλίων, στην  Κάζα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Προφήτης Ηλίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν ένταση 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών. Τα πρώτα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση, η οποία κατευθύνεται προς τα Βίλια.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ.

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για προληπτική  εκκένωση των οικισμών Βίλια και Προφήτη Ηλία.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 167πυροσβέστες με 60 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, η δύναμη που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Από αέρος συνδράμουν  περιοδικά 13 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων δύο ελικόπτερα  της Αεροπορίας Στρατού και ενός ελικοπτέρου ως συντονιστικό καθώς και οκτώ αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος του κόμβου Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα