Παναθηναϊκός: Λαυράκι ο Βιτάλ, αλλά θα μείνει;

Κατά καιρούς ο Παναθηναϊκός έχει φέρει ορισμένους καλούς Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Έχει φέρει και δευτεράντζες.

Όπως όλοι.

Από τον Ντεμέλο στη δεκαετία του ’70 μέχρι κα τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, οι «πράσινοι» έδειξαν έφεση στις αγορές από τη βραζιλιάνικη αγορά…

Αυτός ο τελευταίος όμως, ο Βιτάλ, που ήρθε το καλοκαίρι και έκανε ντεμπούτο με τον Απόλλωνα στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», έδειξε αμέσως τα διαπιστευτήριά του και κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο από το πουθενά…

Ο Βιτάλ δημιούργησε ελπίδα –ξανά– στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Ο Βιτάλ δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι θα άφηνε την Κορίνθιανς για να έρθει στον Παναθηναϊκό. Τα οικονομικά προβλήματα της βραζιλιάνικης ομάδας έκαναν όμως την περίπτωσή του ελκυστική.

Ο Παναθηναϊκός τσέκαρε τον παίκτη, ο Γιοβάνοβιτς έδωσε τη συγκατάθεσή του, και τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Κορίνθιανς για τον ποδοσφαιριστή.

Η προσφορά στους Βραζιλιάνους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δοθεί στους «πράσινους»: ελεύθερος δανεισμός, χωρίς την καταβολή αντίτιμου και εξαγορά με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, καταβλητέο έως τις 30/5/2022.

Ο Βιτάλ έπαιρνε στη Βραζιλία τον χρόνο 750.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός προσφέρθηκε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του και, για να κάνει πιο δελεαστική την πρόταση στον παίκτη, έβαλε μπόνους για πριμ κατάκτησης του πρωταθλήματος, πριμ για τη 2η και 3η θέση, πριμ για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ποσό για σπίτι, αυτοκίνητο και αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για τη Βραζιλία…

Όμως, το πρόβλημα δεν ήταν αυτό. Αλλά το ποσό για το δικαίωμα αγοράς του παίκτη, το καλοκαίρι του 2022 όταν και θα λήξει ο δανεισμός του.

Αρχικά, η Κορίνθιας δεν απάντησε στην πρόταση, ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν εμφανιζόταν θετικός να έρθει στη Super League καθώς ήθελε να περιμένει κάποιο από τα ισχυρά πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας.

Τελικά, ελλείψει άλλων προτάσεων και με δεδομένο να της μείνει αμανάτι ο παίκτης, η Κορίνθιανς απάντησε στον Παναθηναϊκό με τροποποιημένη πρόταση και άνοιξε ο διάλογος των δυο ομάδων.

Παράλληλα, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός συμφώνησε και με  την Κορίνθιανς πως θα ήταν προς όφελος και των δύο πλευρών να γίνει μια συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και να διαβεί ο ποδοσφαιριστής τον Ατλαντικό για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Άλλωστε, οι Βραζιλιάνοι χωρίς προτάσεις κινδύνευαν να κρατήσουν στο δυναμικό τους έναν ποδοσφαιριστή χωρίς να μπορούν να τον πληρώσουν, με πιθανό αποτέλεσμα να τον χάσουν ως ελεύθερο μετά από κάποια προσφυγή.

Η Κορίνθιανς αποδέχτηκε τον δωρεάν δανεισμό του Βιτάλ. Όμως, έβαλε έναν άλλον όρο στους «πράσινους». Όρισε ως αξίωση εξαγοράς του παίκτη, τον Μάιο του 2022, το ποσό των 6 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του!

Το κυριότερο: Αν στο διάστημα του δανεισμού η Κορίνθιανς δεχτεί πρόταση για την παραχώρηση του Βιτάλ, ο Παναθηναϊκός θα έχει ισότιμο δικαίωμα επιλογής και αν επιλέξει τελικά να μην το εξασκήσει, τότε ο δανεισμός αυτόματα ολοκληρώνεται και ο ποδοσφαιριστής επιστρέφει στην Κορίνθιανς.

Η εξέλιξη (από την πρώτη απάντηση της Κορίνθιανς) ήταν μεν θετική για τον Παναθηναϊκό (που θα πληρώσει μόνο ένα μέρος του συμβολαίου του Βιτάλ), ωστόσο το «αγκάθι» είχε να κάνει με το ενδεχόμενο αγοράς του παίκτη, του χρόνου το καλοκαίρι, διότι οι Βραζιλιάνοι φρόντισαν να εκτοξεύσουν την τιμή του μετά τον δανεισμό του…

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον χρόνο του για να απαντήσει στην αντιπρόταση των Βραζιλιάνων, και ναι μεν αποδέχτηκε τον όρο για αγορά του 50% των δικαιωμάτων του Βιτάλ, προτείνοντας όμως στην Κορίνθιανς (που κατέχει το 85% του ποδοσφαιριστή) ως ποσό εξαγοράς τους έως τα τέλη Μαΐου του 2022 τα 4 εκατ. ευρώ, και όχι τα 6 εκατ. ευρώ που ήθελαν…

Το deal έκλεισε τελικά πάνω στη λογική της τελευταίας απάντησης του Παναθηναϊκού (μιας και η Κορίνθιανς αποδέχτηκε τον δανεισμό με buy out 4 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του Βιτάλ) και ο Παναθηναϊκός τελικά συμφώνησε να καταβάλει τις 500.000 των προβλεπόμενων αποδοχών του Βραζιλιάνου από το συμβόλαιό του.

Τα μεσάνυχτα της 29ης Αυγούστου ο Ματέους Βιτάλ ερχόταν στην Αθήνα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα