Σύσκεψη ο Κυριάκος για τη νέα Τούμπα

Έγινε στου Μαξίμου με Τζιτζικώστα και παράγοντες του ΠΑΟΚ. Μεγάλη δικαίωση της «Α» ότι ο Μητσοτάκης θα κινήσει τη διαδικασία όταν το κρίνει αυτός κι όχι ο Ιβάν Σαββίδης με τα καουμποϋλίκια του

Tου Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Η «Α» και η iapopsi.gr το έγραψαν καθαρά και ξάστερα. Η νέα Τούμπα θα γίνει όταν το αποφασίσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης, κι όχι όποτε θέλει ο Ιβάν Σαββίδης. Τα δερβεναγαλίκια που ήξερε ο Ιβάν από τη Ρωσία με αγάπη, να τα ξεχάσει. Τους τσαμπουκάδες ότι έχει μαζί του τη Βόρεια Ελλάδα ολόκληρη και τη Θράκη μαζί, μπορεί και τη μισή Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα και τη Στουτγκάρδη και το Μόναχο, που ζούνε οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες, να τ’ αφήσει στην άκρη. Έτσι είναι. Διότι αυτήν τη γραμμή έδωσε τελευταία ο Ιβάν στο Σαββιδοτχνείο.

Ότι η νέα Τούμπα είναι ένα έργο που αφορά όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα ολόκληρη και τη Θράκη. Χωρίς πλάκα τώρα, αυτό γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες. Και ρωτάω τώρα εγώ. Όταν δίνει ο Θεός την ημέρα το πρωί, αυτός που ζει στην Ορεστιάδα και θέλει να πάει στο χωράφι, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του είναι η νέα Τούμπα; Αυτός που πάει να μαζέψει κεράσια στην Έδεσσα, καταριέται που ο ΠΑΟΚ δεν θα μετακομίσει στο «Καυτανζόγλειο»; Πλάκα κάνουμε τώρα; Στα παπάρια του και δυο αυγά Τουρκίας αν φτιάξει ή δεν φτιάξει γήπεδο ο Σαββίδης.

Ο μαγκίτης ο Ιβάν, όμως, νομίζει ότι οι Βορειοελλαδίτες τρώνε σανό. Δεν τρώνε. Μόνο το παράγουν. Θέλει να βάλει στο κόλπο ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη. Υπό την ομπρέλα του, δηλαδή. Ότι, και καλά, τους εξουσιάζει. Και να το πουλήσει αυτό στον Μητσοτάκη. Επειδή, όμως, οι Βορειοελλαδίτες ούτε σανό τρώνε, ούτε κοντή μνήνη έχουνε, θυμούνται ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά στήσανε τα πανηγύρια για τις Πρέσπες, τα Μέσα του Σαββίδη κάνανε τουμπεκί κι ο ίδιος εξαφανίστηκε και δεν έκανε ούτε μία δήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Κι είχε δώσει γραμμή ακόμα και στους ΠΑΟΚτσήδες να μην κατέβουν στην πορεία στη Θεσσαλονίκη. Και πήγανε καμία τρακοσαριά. Τότε, η Μακεδονία και η Θράκη δεν υπήρχανε για τον Ιβάν Σαββίδη. Τώρα που θέλει το γήπεδο, τώρα υπάρχουνε. Ξέφυγα, όμως, για τον Μητσοτάκη σού έλεγα. Ο Κυριάκος το πήρε επάνω του το παιχνίδι. Έγινε σύσκεψη στου Μαξίμου για τη νέα Τούμπα, αλλά δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω. Λέει η πιάτσα ότι πήγε ο Τζιτζικώστας με έναν του ΠΑΟΚ και μιλήσανε. Πρώτα απ’ όλα, να λυθεί αυτή η κατάρα του κράτους, η γραφειοκρατία.

Κι άντε, σου λέω εγώ, αυτό λύνεται. Χτυπάει ένα τηλέφωνο ο Μητσοτάκης και το ξεμπερδεύει στο πιτς φυτίλι. Μάλιστα. Με τον παρά τι γίνεται, μάστορα; Διότι ο παράς είναι το θέμα. Κι ο Σαββίδης, όπως μόνο η «Α» και η iapopsi.gr έγραψαν και κανένας άλλος, ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να βάλει χέρι στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό το ζεστό χρήμα που θα έρθει από την Ε.Ε., ο Ιβάν θέλει να το τσεπώσει για να αρχίσουνε τα έργα. Κι όταν το γράψαμε εμείς αυτό και το μπουμπουνίσαμε στον αέρα, τότε ο Ιβάν έδωσε εντολή να το γράψουνε και τα δικά του media.

Και δειλά-δειλά, μάλιστα, για να μην προκαλέσουμε τον κόσμο που πεινάει κι αυτός θέλει να πάρει το χρήμα για να χτίσει γήπεδο. Λες κι οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είναι πολίτες αυτής της χώρας που περιμένουν το επίδομα θέρμανσης που πήγαν απάνω κι απάνω το πετρέλαιο θέρμανσης και κάθε μέρα παρακαλάνε να γίνει το γήπεδο της Τούμπας. Λες κι οι ΠΑΟΚτσήδες δεν καταλαβαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι πια εκείνος ο ηθικοπλαστικός σύλλογος που τους ένωνε με τις χαμένες πατρίδες τους, παρά μία ιδιωτική εταιρεία που σκοπό έχει το κέρδος και πουλάει φούμαρα με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, για να έχει το πατριωτικό επίχρισμα και καλά.

Έτσι είναι, μάστορα. Για το μαρούλι γίνεται όλη η δουλειά, όχι για το μαρουλόφυλλο. Να σ’ το πω αλλιώς. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να χτίσει ένα καινούργιο γήπεδο. Μάλιστα. Με γεια του, με χαρά του. Είπε ότι θα το φτιάξει μονάχος του στην αρχή. Και μετά, κάποιοι του σφυρίξανε ότι λόγω της πανδημίας η Ε.Ε. θα ξηγηθεί πακέτο στην Ελλάδα. Και τότε άρχισε να την ψάχνει να τ’ αρπάξει από το κράτος. Πόσα, όμως, ν’ αρπάξει; Είπε ποτέ το νούμερο; Έκανε καμία μελέτη με ποσά; Να έλεγε, δηλαδή, ότι για την κατασκευή απαιτούνται 200 εκατομμύρια, φέρ’ ειπείν. Για την εξαγορά των επτά στρεμμάτων του υπουργείου Άμυνας, τόσα για να τα δώσουμε στο ΤΑΙΠΕΔ. Για τους γύρω δρόμους, τρία μιλιόνια. Για το πάρκινγκ, δέκα μιλιόνια. Λέω τυχαία νούμερα.

Και να καταλήξει η μελέτη, ότι εγώ, ως Ιβάν Σαββίδης, βάζω αυτά και ζητάω από την πολιτεία να βάλει τα υπόλοιπα, γιατί το έργο αυτό αφορά σ’ ολόκληρη την Τούμπα. Αν για παράδειγμα, σου λέω εγώ, γίνει κανένα υπόγειο πάρκινγκ, μπορεί να βολεύει τους κατοίκους της περιοχής. Αν και στην Άνω Τούμπα δεν έχουν πρόβλημα πού να παρκάρουν.

Έτσι είναι. Αυτό έπρεπε να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης. Νοικοκυρεμένα πράγματα. Ο Σαββίδης, όμως, την είδε αλλιώς τη δουλειά. Πούλησε ψήφους του λαού του ΠΑΟΚ στον Μητσοτάκη. Αυτό έκανε και το έγραψε καθαρά η «Α» και η iapopsi.gr στο περασμένο φύλλο. Μυρίστηκε εκλογές ο πονηράντζας Σαββίδης και του λέει του Μητσοτάκη, «θέλεις ψήφους; Θέλω Τούμπα». Έτσι έγινε, μάστορα. Νομίζει ότι εκεί στο Πόρτο Καράς έχει μία κάλπη γεμάτη με ψήφους ΠΑΟΚτσήδων και μπορεί να τους βγάλει σε πλειστηριασμό. Όποιος δώσει τα περισσότερα. Τέτοια ΠΑΟΚοκαπηλεία δεν έχει ματαϋπάρξει από κανέναν ηγέτη του ΠΑΟΚ στο παρελθόν. Λες κι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν έχουν κριτήριο, δεν είναι σκεφτόμενοι άνθρωποι, αλλά άγονται και φέρονται από τον κάθε Σαββίδη που τους πουλάει και τους αγοράζει στη λαϊκή της κομματικής πελατείας. Λες κι όταν γίνει η καινούργια Τούμπα, θα τα μοιραστούνε τα έσοδα στο μισό-μισό.

Και θα σου πω κάτι που μου μετέφερε ένας παλιός ΠΑΟΚτσής κανονικός. Που βλέπει την Τούμπα και τον πιάνουνε τα δάκρυα ακόμα. Που δεν μασάει από μεγάλα λόγια τύπου Σαββίδη, επειδή τον θεωρεί πολιτικό πρόσωπο πρώτα και μετά ποδοσφαιρικό – κι έχει δίκαιο, δηλαδή. Και μου λέει αυτός ο σοφός άνθρωπος ότι, αφού ο Ιβάν Σαββίδης πουλάει και οπαδηλίκι και ΠΑΟΚοφροσύνη, επειδή θέλει να κουλαντρίζει τον λαό του ΠΑΟΚ και να τον διοχετεύει όπου νομίζει για ίδιον όφελος, όπως με τη νέα Τούμπα, γιατί δεν εφαρμόζει το μοντέλο της Μπαρτσελόνα;

Έτσι είναι. Όπως η Μπαρτσελόνα βασίζεται στα μέλη της και αποφασίζει η γενική συνέλευση για τον πρόεδρο, γιατί, σου λέει ο φίλος μου ο Αγάθωνας, δεν κάνει κι ο Σαββίδης το ίδιο; Με τις τελευταίες μετρήσεις των ομάδων τής Alco στο Open TV, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι οι δεύτεροι περισσότεροι μετά απ’ αυτούς του Ολυμπιακού. Κι αν βάλεις και τους ΠΑΟΚτσήδες της διασποράς, περνάει τα τρία μιλιόνια. Γιατί δεν τους κάνει μέτοχους στην ΠΑΕ και να σαρώνει ο ΠΑΟΚ και κάθεται παιδεύεται με τον Μητσοτάκη;

Εύκολο, όμως, είναι να το κάνει αυτό ο Ιβάν; Τους προέδρους της Μπαρτσελόνα τους βάζουνε και φυλακή άμα λάχει. Λογοδοτούνε στα μέλη που τσοντάρουνε. Στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν είναι πασάς στα Γιάννενα. Σιγά μη βάλει και τον λαό του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της κονόμας και να δίνει λογαριασμό στο κάθε μέλος τι κάνει και τι δεν κάνει.

Για να σ’ το κλείσω. Ο Μητσοτάκης θα τη φτιάξει τη νέα Τούμπα. Με τους όρους που θέλει αυτός, σ’ το ξαναλέω, όχι με τα καουμποϋλίκια του Ιβάν Σαββίδη. Και μην πει κανένα κορόιδο ότι έρχονται εκλογές, γι’ αυτό το κάνει. Και πού είναι το κακό, δηλαδή, για να καταλάβω.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα