Τρόμος σε σχολείο της Νέας Ιωνίας από πτώση σοβάδων

«Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» τόνισε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών

Σοβάδες έπεσαν σε σχολείο στην Αττική, και συγκεκριμένα στο 7ο δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας, λίγα 24ωρα μετά τον εφιάλτη που έζησαν παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», το ταβάνι ξεκόλλησε στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων, ωστόσο πάλι καλά εκείνη την ώρα δεν ήταν κανείς στο σημείο.

«Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαμε θύματα ή τραυματίες. Όμως πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές;» διερωτάται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, μαζί με τις εικόνες, στρέφει τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας αλλά και του δήμου.

«Είναι ακόμα μία από τις σχολικές μονάδες της περιοχής για τα οποίες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τη συντήρησή της, αλλά και η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια. Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι δημοτικές αρχές που δεν φρόντισαν να επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Περισσού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, γιατί είχαν και έχουν τη λογική της εξοικονόμησης πόρων» τονίζεται σχετικά.

Για τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του δημοτικού, το υπουργείο Παιδείας παίρνει μηδέν, γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο: «δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα