Πλεύρης: «Καμπάνες» σε ομάδες και οπαδούς που δεν τηρούν τα μέτρα στα γήπεδα

Με αφορμή τα γεγονότα της Τούμπας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε  ότι θα υπάρχουν κυρώσεις όταν δεν γίνονται έλεγχοι στα γήπεδα, τόσο στις ομάδες όσο και στους οπαδούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο υπουργός με αφορμή το περιστατικό στην Τούμπα:

«Τα γήπεδα έχουν ανοίξει με δύο βασικά στοιχεία πρώτον ότι η πρόσβαση είναι μόνο για εμβολιασμένους και δεύτερον ότι πρέπει να τηρούνται μέτρα. Αυτό που έγινε στην Τούμπα, το να γίνεται ένας αγώνας και η ομάδα να μην μπορεί να ελέγξει αν οι 20 ή 30 χιλιάδες ή οι 10 φοράνε στο σύνολό τους μάσκα ή δεν φοράνε ή είναι κάποιοι που βγάζουν τη μάσκα καταλαβαίνουμε ότι εκεί όσο προσεκτική και να είναι μια ομάδα μπορεί δύσκολα να το ελέγξει. Αλλά το να μην μπορεί να ελέγξει στα γήπεδα του 2021 που υπάρχουν οι είσοδοι, που πρέπει να δείξει εισιτήριο το να μην μπορεί να ελέγξει πιστοποιητικά και ταυτοπροσωπίες αυτό δείχνει μια τεράστια ευθύνη κάποιων που δεν επιθυμούν τον έλεγχο.

Υπάρχει συγκεκριμένη ΚΥΑ. Υπάρχουν ποινές οι οποίες αναφέρονται απευθείας από την ΚΥΑ που έχουν μπει για τα μέτρα και προβλέπει και στέρηση οπαδών και διοικητικό πρόστιμο και αντιστοίχως θα πρέπει να ελεγχθεί σε περίπτωση που έχει γίνει εσκεμμένη ενέργεια γιατί υπάρχουν και ποινικές διατάξεις που ορίζουν ότι όταν παραβιάζονται τα μέτρα για τη διασπορά μιας νόσου και συγκεκριμένα του κορονοϊού αυτομάτως υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Πρέπει να είναι σαφές το μήνυμα και να είναι σαφές και σε όλες τις ομάδες, εδώ πέρα βέβαια έχουμε απτό παράδειγμα.

Εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη ευθύνη και θα πρέπει να καταστεί σαφές όχι για μια ομάδα να την πληρώσουν μεν όλες αλλά πρέπει να καταστεί σαφές συνολικά ότι και θα τιμωρούνται οι ομάδες και αν οι ομάδες δεν μπορούν τελικά να κάνουν τους ελέγχους ή όποιες ομάδες δεν μπορούν να κάνουν τους ελέγχους αυτομάτως θέτουν σε κίνδυνο όλη την προσπάθεια η οποία γίνεται και στηρίζεται ότι για να έχουμε τα γήπεδα με κόσμο τα γήπεδα θα πρέπει να βάζουν μέσα κόσμο που είναι εμβολιασμένος.

Άρα και ποινές θα υπάρξουν και σε περίπτωση που δούμε ότι αυτό δεν τηρείται προφανώς και θα υπάρξει και προβληματισμός επανεξέτασης.

Δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που δεν κάνουν τους ελέγχους. Όπως στα μαγαζιά λέμε ότι υπάρχουν μαγαζιά που θα δέχονται τις ποινές όταν δεν κάνουν τον έλεγχο έτσι θα υπάρχουν και ΠΑΕ, ΚΑΕ ή οτιδήποτε που άμα δεν μπορούν να ελέγξουν να μας το πούνε ότι δεν έχουμε ικανότητα να βλέπουμε ποιος μπαίνει μέσα στο γήπεδό μας.

Έχουμε αντίληψη ότι δεν μπορεί μια ομάδα να ελέγχει τον κάθε έναν που θα βγάλει τη μάσκα εύκολα αλλά το να ελέγξει το ποιος θα μπει είναι πάρα πολύ εύκολο. Είναι εύκολοι οι τρόποι ελέγχου και για αυτό με βλέπετε να έχω μια ενόχληση υπό την έννοια ότι δεν είναι θέμα αδυναμίας μάλλον είναι θέμα ότι «δεν μας ενοχλεί και να γίνεται» και αυτό δυναμιτίζει μια ολόκληρη προσπάθεια που γίνεται

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα