«Σφάζονται» για Καμαρά η Λίβερπουλ με τη Νιουκάστλ

Μ΄έχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η Λίβερπουλ ενδιαφερόταν για τον  Αγκιμπού Καμαρά, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι η μοναδική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ που ρίχνει δίχτυα για τον Αφρικανό του Ολυμπιακού.

Γαλλικά δημοσιεύματα βάζουν στο… παιχνίδι εκτός από τη Λίβερπουλ και τη Νιουκάστλ, για τις οποίες τονίζουν πως… μάχονται για να κάνουν δικό τους τον νεαρό Αφρικανό παίκτη.

Παράλληλα οι Γάλλοι παρομοιάζουν το παιχνίδι του Αγκιμπού Καμαρά με αυτό του Ναμπί Κεϊτά, ενώ υπολογίζουν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 εκ. ευρώ σε οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει από τον Ολυμπιακό.

Το άρθρο του footmercato αναφέρει:

Μερικές φορές η καριέρα ενός παίκτη κρέμεται από μια κλωστή και η μοίρα του μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Αυτό το ρητό ταιριάζει απόλυτα με την εκθαμβωτική εμφάνιση του Aguibou Camara. Πριν από έξι μήνες, αυτός ο μέσος από τη Γουινέα ήταν μόνο μια ελπίδα της Λιλ μεταξύ των υπολοίπων.

Στο τέλος της σύμβασης πρακτικής άσκησης με τον σύλλογο του βορρά, ο Aguibou και ο εκπρόσωπός του Hervé Cros αρνήθηκαν την πρόταση για το επαγγελματικό συμβόλαιο.

Πρέπει να ειπωθεί ότι πέρα από  μία εμφάνιση στο Κύπελλο Γαλλίας εναντίον της Ντιζόν τον Φεβρουάριο του 2021, ο Aguibou Camara δεν είχε πλέον την ευκαιρία του με τους επαγγελματίες που τότε προπονούσε ο Christophe Galtier.

Ο Ολυμπιακός, εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες του  και τα περιθώρια βελτίωσης του, άδραξε την ευκαιρία και τον έβαλε να υπογράψει 4ετές συμβόλαιο το καλοκαίρι.

Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο νυν ηγέτης του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μετανιώνει καθόλου για την επιλογή του.

Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, ο Aguibou Camara δεν σταματά να εντυπωσιάζει  με 5 γκολ και 4 ασίστ στη Super League και μερικά άκρως επιτυχημένα ματς στο Europa League με τον σύλλογο. .

Περίπου δέκα σύλλογοι ενδιαφέρονται πλέον για το φαινόμενο της Γουινέας.

Αυτός ο μέσος που χρησιμοποίησε περισσότερο στα πλάγια στον Ολυμπιακό, τον οποίο μας αρέσει να συγκρίνουμε στη χώρα με τον επιφανή συμπατριώτη του Naby Keita, θα είναι αναμφίβολα ένα από τα αστέρια της επιλογής της Γουινέας στους αγώνες του CAN 2021 στο Καμερούν.

Μόνο για αυτόν θα έχουν μάτια όλοι οι μάνατζερ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ξεκινώντας από τη Λίβερπουλ όπου παίζει κάποιος … Νάμπι Κεϊτά. Οι Reds, που έχουν ήδη παρακολουθήσει τον παίκτη σε αρκετές περιπτώσεις αυτή τη σεζόν, θα τον ξαναδούν.

Αλλά ο σύλλογος του Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι μόνος εκείνη τη στιγμή.

Στη Νιούκαστλ, περιμένουν την παραμικρή ευκαιρία και παρακολουθούν στενά τον παίκτη.

Ενώ είναι απίθανο να φύγει από την Ελλάδα αυτό το χειμώνα, ο Αγκουιμπού Καμάρα θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Έχοντας επίγνωση των δυνατοτήτων και της αυξανόμενης χρηματιστηριακής αξίας, η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι ακόμα πολύ σκληρή στις διαπραγματεύσεις  και δεν θα διστάσει να αυξήσει την αξία ενός παίκτη που ήδη υπολογίζεται στα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ.

Αρκετά για να μετανιώσει η LOSC που δεν πίστεψε αρκετά στις δυνατότητες της Γουινέας…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα