Άδωνις: «Ό,τι είπαμε για το Βοτανικό το κάναμε πράξη, σε 36 μήνες θα είναι έτοιμο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του στο SDNA για το γήπεδο του Βοτανικού και το τελευταίο, τυπικό όπως θεωρεί, βήμα που μένει εφ’ όσον φυσικά δώσει η ΓΣ του Παναθηναϊκού το πράσινο φως. «Ό,τι είχαμε πει, γίνεται»…

Η τελευταία, αλλά και πιο κρίσιμη πράξη σχετικά με το γήπεδο στον Βοτανικό, πέρασε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το μεσημέρι της Δευτέρας υπεγράφη και εξεδόθη η απόφαση για το κονδύλι των 115 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

«Το έργο έχει πολύ γερά θεμέλια σε όλα τα επίπεδα, για αυτό και εξ αρχής είχαμε όλοι δεδομένο ότι θα προχωρήσει και μάλιστα με πολύ γοργούς ρυθμούς», ήταν η πρώτη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη όταν τον καλέσαμε σήμερα το πρωί για να μας αναλύσει ορισμένες πτυχές της υπόθεσης.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι δεσμεύσεις αμφισβητήθηκαν – κάτι απολύτως λογικό κι επόμενο μετά από κοροϊδία δεκαετιών εις βάρος του Παναθηναϊκού – και συνεχίζει να υπάρχει μια καχυποψία που σε πολλές περιπτώσεις βοηθά κιόλας διότι δεν… αφήνει και κανένα περιθώριο εφησυχασμού σε οποιονδήποτε εμπλεκόμενο με την υπόθεση. Είτε από την πλευρά του Παναθηναϊκού, είτε του Δήμου, είτε της κυβέρνησης.

«Το έργο σε 36 μήνες από την εκκίνηση του διαγωνισμού θα έχει ολοκληρωθεί. Ό,τι είχαμε δεσμευτεί το κάναμε πράξη».

Τι απομένει πλέον; Τίθεται εν αμφιβόλω αν το έργο θα πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

«Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το έργο θα πάρει έγκριση. Έχουμε ήδη στείλει τον φάκελο με τις προμελέτες και αναμένεται η τυπική έγκριση διότι το έργο είναι θωρακισμένο, δεδομένου ότι έχουμε ακολουθήσει όλους τους κανόνες της Ε.Ε. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τη λάβουμε».

Επηρεάζει αυτό χρονικά την εξέλιξη του έργου;

«Σε καμία περίπτωση διότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται εκταμίευση. Αυτή θα απαιτηθεί όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός κι εμείς τότε θα έχουμε λάβει και την τελευταία τυπική έγκριση ώστε να ξεκινήσουν οι καταβολές».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα