Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης

Εκτός επίσημης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή κινήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης προτάσσοντας την κοινή λογική. Ο ευρωβουλευτής κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση προς την ηγεσία της Κομισιόν ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το σχέδιο της Ε.Ε. εάν τελικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν υλοποιήσει την απειλή του και κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου εάν δεν πληρωθεί σε ρούβλια. Αναμφίβολα μία πολύ λογική ερώτηση, που κάνουν όλοι μέσοι Ευρωπαίοι, καθώς αντιλαμβάνονται πως και η ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί από τον Ρώσο πρόεδρο ως μέρος των πολεμικών του επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα ο Πέτρος Κόκκαλης ρωτά εάν υπάρχει ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για την ταχύτερη ενεργειακή απεξάρτηση από το Κρεμλίνο. Όμως εκεί που βγήκε εκτός γραμμής ήταν ότι ο κ. Κόκκαλης στην ερώτηση του έκανε λόγο για «αιματοχυσία» Ουκρανών και «αδιέξοδα» της ρωσικής εξουσίας.

Η συγκεκριμένη φρασεολογία είναι ίσως η πλέον επιθετική που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχή της Ρωσικής εισβολής από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για ρωσική εισβολή κι εν συνεχεία τσουβαλιάζει τα πάντα στη λέξη «πόλεμος». Ειδικά οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παθαίνουν αλλεργία αν τους ζητήσεις να καταδικάσουν τον Πούτιν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα