Ο Βατσλίκ έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa πιάνοντας τρία πέναλτι(3-1 τον Απόλλωνα Λεμεσού)

Ο Τόμας Βατσλίκ έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League. O τερματοφύλακας της ομάδας του Πειραιά έπιασε τρία πέναλτι στη…. Ρώσικη ρουλέτα που οδηγήθηκε η πρόκριση και οι ερυθρόλευκοι με 3-1 σφράγισαν το εισιτήριο. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 1-1, ενώ και στην παράταση δεν άλλαξε κάτι. Οι Πειραιώτες έμειναν για έκτο Ευρωπαϊκό ματς την τρέχουσα περίοδο χωρίς νίκη, αλλά η ουσία είναι πως τα κατάφεραν να συνεχίσουν στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της UEFA.

Σημάδια βελτίωσης είχε και πάλι η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, τόσο στο αμυντικό όσο και το δημιουργικό κομμάτι, πέτυχε γρήγορο γκολ με τον Μασούρα στο 2ο λεπτό, είχε το ματς στα μέτρα της για 90 λεπτά, έχασε τουλάχιστον 5 κλασικές ευκαιρίες για να καθαρίσει, οι Κύπριοι όμως ισοφάρισαν στο 90, εκμεταλλευόμενοι τη μοναδική φάση τους.

Στον έξτρα χρόνο, ο Ολυμπιακός και πάλι έχασε ευκαιρίες, ενώ άντεξε στην άμυνα παρότι έμεινε και με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μπα στο 99′. Στα πέναλτι πια, ήταν και πάλι πιο ψύχραιμος -όπως στη Μπρατισλάβα- σκόραρε τρεις φορές, ο Βατσλίκ έπιασε τρία σουτ των Κυπρίων κι έτσι ήρθε η πρόκριση που οδηγεί τον Ολυμπιακό στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της Παρασκευής (14:00).

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να βρει αυτό που ήθελε -το γρήγορο γκολ- μόλις στην πρώτη φάση. Ήταν το 2ο λεπτό όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Σισέ ο Μαυρίας δεν αντιλήφθηκε την πορεία της, αυτή βρήκε στην πλάτη του, ο Ρέαμπτσιουκ έκλεψε και μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το σωστό γύρισμα και ο Μασούρας σε κενή εστία έκανε εύκολα το 1-0.

Από εκεί και έπειτα, ο Απόλλωνας ήταν αυτός που είχε τη μπάλα στα πόδια του και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να γίνεται ουσιαστικός από τη μέση και μπροστά. Οι Πειραιώτες, αμύνθηκαν αποτελεσματικά. Από τη μέση και μπροστά και πάλι ήταν βελτιωμένοι, έβγαλαν ορισμένες ωραίες επιθέσεις με καλή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας -κυρίως στις αντεπιθέσεις- και απείλησαν σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις για το δεύτερο γκολ.

Στο 15′ ο Μασούρας δημιούργησε και σέντραρε από δεξιά, με τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να βάλει από κοντά την προβολή για το 2-0. Ένα δίλεπτο αργότερα και πάλι ο Μαροκινός εκτέλεσε εντός περιοχής μετά από καλή ομαδική προσπάθεια από τα δεξιά, όμως το σουτ κόντραρε, με τον Άβιλα στη συνέχεια να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει. Ως το τέλος του ημιχρόνου, υπήρξαν δύο ακόμη σουτ του Κούντε που έπιασε ο Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Απόλλωνα είχε την πιο επικίνδυνη στιγμή του στο 40′, όταν ο Μαυρίας σέντραρε, ο Ρέαμπτσιουκ δεν έδιωξε σωστά και η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία χωρίς κανείς να μπει στην πορεία της.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες δεν έκαναν αντίστοιχο ξεκίνημα, αλλά άφησαν τον Απόλλωνα να κυκλοφορήσει πολύ πιο εύκολα τη μπάλα και να παραμένει έτσι σταθερά σε θέση επίθεσης. Ωστόσο, η ομάδα του Κορμπεράν αμυνόταν σωστά κι, έβρισκε φάσεις στον κενό χώρο εκμεταλλευόμενη την καλή κυκλοφορία μπάλας, κυρίως από Εμβιλά – Κούντε αλλά και τους Χουάνγκ – Ελ Αραμπί.

Πρώτη ευκαιρία της επανάληψης για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν η κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 61′ μετά από ατομική προσπάθεια και σέντρα του Ραντζελοβιτς, με τον Γιοβάνοβιτς όμως να μπλοκάρει σταθερά. Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα καθάρισε εύκολα και το σουτ του Ραντζέλοβιτς στην αντεπίθεση του 69ου λεπτού, ενώ ένα δίλεπτο αργότερα, ο Κούντε είχε τρομερό σουτ εκτός περιοχής στο δοκάρι, στη μεγαλύτερη φάση μετά το γκολ.

Χαμένο ήταν και το τετ-α-τετ του Μασούρα στο 77′ σε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, μετά από έξοχη πάσα και δημιουργία του Ελ Αραμπί. Οι Κύπριοι απείλησαν στο 83′ με ένα εξαιρετικό σουτ του Ονγκεντά, εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 88′ χάθηκε ακόμη μια απίθανη ευκαιρία μετά το φάουλ του Βαλμπουενά, με τη μπάλα να μην περνάει τη γραμμή παρά την κοντινή προσπάθεια του Σισέ. Με τη συμπλήρωση των 90′, μετά από σέντρα από αριστερά, ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και ο Πίττας από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα και στέλνοντας το ματς στην παράταση!

Στο τρίτο λεπτό της παράτασης, ο Ελ Αραμπί έχασε και πάλι μεγάλη ευκαιρία με σουτ ελάχιστα έξω μετά από ατομική προσπάθεια του Ντε Λα Φουέντε και στο 99′ οι «ερυθρόλευκοι» είδαν έναν από τους διακριθέντες τους, τον Ουσεϊνού Μπα, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές στην άμυνά τους, ενώ και η κούραση ήταν εμφανής. Και πάλι ο Απόλλωνας είχε τη μπάλα στα πόδια, όμως ο Ολυμπιακός απείλησε με τις δύο κεφαλιές του Σισέ στο 113′ μετά από ισάριθμα κόρνερ του Βαλμπουενά.

Τα πέναλτι

Όπως συνέβη και στη Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν, οι παίκτες του Κορμπεράν ήταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί από τη λευκή βούλα, πέτυχαν τρία γκολ, ο Βατσλίκ έπιασε τα… πάντα και κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μπροστά στη Θύρα 7 την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

-Γκολ ο Εμβιλά 1-0 ο Ολυμπιακός
-Αποκρούει ο Βατσλίκ το σουτ του Κυριάκου, μένει το 1-0
-Γκολ ο Ντε Λα Φουέντε, 2-0 ο Ολυμπιακός
-Γκολ ο Πίττας, μειώνει 2-1 ο Απόλλωνας
-Γκολ ο Άβιλα παρά την προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς, 3-1 ο Ολυμπιακός
-Αποκρούει ο Βάτσλικ το σουτ του Οντένγκα, μένει το 3-1 για τον Ολυμπιακό
-Αποκρούει ο Γιοβάνοβιτς το σουτ του Ραντζέλοβιτς, δεν τελειώνει το ματς
-Αποκρούει ο Βατσλίκ το σουτ του Μπα και ο Ολυμπιακός προκρίνεται με 3-1 στα πέναλτι

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν / 4-2-3-1):  Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Εμβιλά, Κούντε (84′ Α. Καμαρά), Ζίνκερναγκελ (56′ Ραντζέλοβιτς), Χουάνγκ (79′ Βαλμπουενά), Μασούρας (84′ Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (103′ Μανωλάς).
Απόλλων Λεμεσού (Νταβίδ Καταλά / 4-4-2): Γιοβάνοβιτς, Καμάς, Ρομπέρζ, Πεϊμπερνές, Μαυρίας, Κολ (81′ Κυριάκου), Σαχάρ (67′ Μπα), Πίττας, Φέλιξ (67′ Ονγκεντά), Χέντι (57′ Ζράντι), Ντιγκινί (81′ Γιάνγκα).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα