Μικρό το σοκ για την Γαλλία με τις τρέλες του Ντεσάν

Ο Ντιντιέ Ντεσάν υποτίμησε την Τυνησία και η Γαλλία γνώρισε απροσδόκητη ήττα (1-0) στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ από την Τυνησία.

Το πρώτο γκολ της Τυνησίας στα γήπεδα του Κατάρ  με σκόρερ τον Καζρί- δεν έφτανε για να της χαρίσει την πρόκριση στους «16» παρά μόνο μια νίκη γοήτρου επί των Γάλλων.

Η νίκη της Αυστραλίας απέναντι στη Δανία (1-0), διατήρησε τα «καγκουρό» στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου και τους έδωσε το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ, με τους Τυνήσιους να μένουν με την πικρή γεύση του αποκλεισμού, παρότι σημείωσαν μία απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ιστορίας τους, η οποία «σφραγίστηκε» στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με την ακύρωση του γκολ του Γκριεζμάν ως οφσάιντ.

Το ματς κρίθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου καθώς η Τυνησία ήταν πιο επιθετική και στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 58’  ανταμείφθηκε όταν ο Γουαχμπί Καζρί  με όμορφο αριστερό συρτό πλασέ νίκησε τον Μανταντά, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο και βάζοντας «φωτιά» στην εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί της…

«Φωτιά» που… έσβησε ωστόσο, μετά από δύο λεπτά, όταν ο Λέκι έβαλε τους Αυστραλούς μπροστά στο σκορ κόντρα στη Δανία και τους έφερε ξανά πάνω στη 2η θέση του 4ου ομίλου και σε τροχιά πρόκρισης…

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ντεσάν έριξε στο παιχνίδι όλα τα βαριά χαρτιά της ομάδας για να μην χάσει. Η είσοδος των Μπαπέ, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ τόνωσε την επιθετικότητα της Γαλλίας που έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 82’ με τον Ντεμπελέ (απέκρουσε ο Νταχμέν), στο 85’ με τον Ραμπιό (κεφαλιά άουτ), στο 88’ με τον Μπαπέ και στο 90’ με τον Κόλο Μουανί (αποκρούσεις Νταχμέν), αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ.Στο 90’+8’ ο Γκριεζμάν σκόραρε, ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τον διαιτητή Μάθιου Κόνγκερ να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Παρόλα αυτά κλήθηκε από το VAR για να ελέγξει το γκολ του άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης, κρίνοντας εντέλει έπειτα από on field review, πως ήταν οφσάιντ με αποτέλεσμα να το ακυρώσει.

 

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλέλ Καντρί): Νταχμέν, Ταλμπί, Μεριά, Γκαντρί, Μααλούλ, Λεϊντουνί, Σκίρι, Μπρον, Κεσχρίντα, Σλιμανέ (83’ Αμπντί), Ρομντάν (74’ Σαλαλί), Καζρί (60’ λ.τρ. Τζεμπάλι).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63’ Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79’ Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73’ Γκριεζμάν), Βερετού (63’ Ραμπιό), Κομάν (63’ Μπαπέ), Κόλο Μουανί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα