Θέατρο της Δευτέρας στην ΕΠΟ: Συνάντηση των έξι (που έγιναν τέσσερις) με Μπένετ…

Αν πάει ο Τίγρης μπορεί να ρωτήσει τον πρόεδρο Τάκη πότε του μίλησε για «μαύρες γραβάτες« και να τον τρέχουν στα Επείγοντα…Για ελίτ διαιτητές θα συμφωνήσουν. Η UEFA θα στέλνει, ο Μπένετ θα ορίζει.

Να το πάρουμε στην πλάκα γι αρχή. Θα πάει ο Μελισσανίδης στην σύσκεψη της Δευτέρας με τους άλλους πέντε και τον Μπένετ; Θα το αποφασίσει αύριο, σου λέει. Έτσι κι αποφασίσει να πάει, είναι ευκαιρία για χοντρή κονόμα της Super League 1. Στην γύρα πρέπει να βγει ο συνεταιρισμός για να πουλήσει το προϊόν. Πες ένα κανάλι που δεν θα ακούμπαγε όσα κι όσα για να μεταδώσει ζωντανά την συνεδρίαση. Μέχρι και 20 μιλιόνια θα πουληθεί η παραγωγή.

Ξέρεις τι είναι να βρεθούν στον ίδιο χώρο ο Τίγρης με τον Βαγγέλα; Τρελά λεφτά. Κλιντ Ίστγουντ εναντίον Λι Βαν Κλιφ στην ταινία «Μονομαχία στο Ελ Πάσο», σε μουσική Ένιο Μορικόνε. Και με ειδικό τηλεσκηνοθέτη, μάλιστα. Τον Γιώργο τον Λάνθιμο πρέπει να φέρουν για να κάνει σκηνοθεσία. Έτσι είναι. Τέτοιο ριμέικ ταινίας, δεν πρέπει να ματαϋπάρξει. Και να μην την δείξει live βέβαια. Μαγνητοσκοπημένη και να βγάζει τρέιλερ «μην χάσετε την μεγάλη μονομαχία, Μαρινάκη – Μελισσανίδη. Δυο φίλοι που τους χώρισε το ποδόσφαιρο κι έγιναν εχθροί». Μιλάμε για 30 διαφημίσεις σε κάθε διάλειμμα.

Βέβαια ο Μελισσανίδης ρώτησε κι έμαθε για τα παραμύθια του Μπαλτάκου για τις «μαύρες γραβάτες».

Θα το προσπεράσει ή θα αρχίσει τα΄άλλα; Θα δούμε…

Κι αν πάει κι ο Μπαλτάκος στην συνάντηση, ανεβαίνει κι άλλο το κόστος. Γιατί πάει σε άλλο σενάριο, πιο ιντραγκαδόρικο, σε άλλη καουμπόικη ταινία. «Ο «Καλός ο Κακός και ο Άσχημος». Τρίο, δηλαδή. Κι άμα περάσει μπροστά από τον Μελισσανίδη ο Μπαλτάκος, ο Λάνθιμος να εστιάσει στα πρόσωπα την κάμερα. Να κάνει κοντινό πλάνο που λένε και οι σκηνοθέτες. Αλλά να μην έχει συνομιλία τους, ούτε «καλημέρα». Γιατί ό,τι του πει ο Τίγρης θα κοπούν, έτσι κι αλλιώς, στο μοντάζ.

Να μην ξεφύγω κι άλλο. Καλή είναι η πλάκα, αλλά εδώ με τον Μπένετ δεν σε παίρνει να τον πάρεις στα σοβαρά. Τι να τον πάρεις, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Άπαξ και το περασμένο καλοκαίρι σου λένε εννιά ομάδες ότι δεν σε γουστάρουμε και κάθεσαι, έκοψες αζιμούθιο που λένε και στρατό όταν βαράει ο όλμος. Έδειξες τι θα παίξεις. Αλλού είναι το θέμα.

 

Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τώρα αποφάσισε ο Μπενετάτος από την Κεφαλονιά που τον λένε, να καλέσει σύσκεψη. Και γιατί δεν το έκανε αυτό στην αρχή του πρωταθλήματος; Τον εμπόδιζε κανένας; Άπαξ και το είχε κάνει τότε, δεν θα χρειαζότανε να το κάνει τώρα. Απλά πράγματα. Τότε, όμως, ο Άγγλος ασθενής (έμπλεξα με τις ταινίες πάλι) δεν το έκανε, γιατί μπορεί να είχε τίποτα οδηγίες. Από την UEFA, όχι από κανέναν ντόπιο παράγοντα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα, που ως γνωστόν, οι παράγοντες δεν βγάζουν βόλτα τους διαιτητές.

Να του είπανε, δηλαδή, από την UEFA και την FIFA να φέρνει σαπάκια διαιτητές, γιατί σάπιο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Του είπανε τέτοιο πράγμα του Μπένετ; Όχι, βέβαια. Αυτές τις υποσχέσεις είδε δώσει το καλοκαίρι και τις τήρησε και το τίναξε στον αέρα το πρωτάθλημα. Φέρε ξένους από τα υπόγεια της Ευρώπης, Ιρακινούς, Αλβανούς και όλα καλά. Και ποιος ευνοήθηκε απ αυτό;

Που πας μακριά με τον Μπενετάτο από την Κεφαλονιά. Φέρνει σε μια βδομάδα μέσα τον Νταμπάνοβιτς δυο φορές στην Νέα Φιλαδέλφεια. Τα κάνει μπορντέλο ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0 στο κύπελλο και τον ξαναφωνάζεις για το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Είσαι της πλάκας ιστορία σαν Μπένετ. Κι ο Μπαλτάκος που το δέχτηκε. Τέλος.

Και η πλάκα, ποια είναι ρε. Στο κύπελλο, ΑΕΚ – Ολυμπιακός, παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Χρήστος Δαγκλής. Και κάνει μία έκθεση και λέει ότι το παλικάρι δεν πρέπει να ξανάρθει στην Ελλάδα ούτε διακοπές, γιατί είναι για τα σίδερα. Μάλιστα. Τον παρέπεμψε, δηλαδή, στην ΚΕΔ.

Και ο Μπένετ τον ξαναβάζει στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και ποιον ορίζει παρατηρητή; Πάλι τον Χρήστο τον Δαγκλή. Δηλαδή, το παλικάρι ο Άγγλος είναι για κλωτσιές. Για τσέπωμα 400.000 ευρώ το χρόνο και για κλωτσιές. Δεν γίνονται αυτά ρε.

 

Άλλο ρωτάω τώρα εγώ: Γιατί ο Μπενετάτος δεν έβαζε τον Νταμπάνοβιτς στο Άρης – ΠΑΟΚ και τον Ιρακινό με τον Αλβανό στην Φιλαδέλφεια; Ίδιο πράγμα είναι ο Μαυροβούνιος με τον Αλ Χακίμ τον Ιρακινοσουηδό. Ίδια κλάση και ίδια προσόντα. Και ίδια ποιότητα, βέβαια.

Να σου πω εγώ γιατί δεν το έκανε. Διότι άπαξ και το έκανε, ο Παναθηναϊκός θα σήκωνε κουρνιαχτό για τον Ιρακινό. Πρώτο θέμα από το πρωί μέχρι το βράδυ θα το έπαιζε ο Αλαφούζος στο ΣΚΑΙ με Πορτοσάλτε, μέχρι και Μουτσινά. Καθημερινή και τα ρέστα. Ενώ ο Καρυπίδης, τι να έλεγε. Να έκανε δηλώσεις στο site της ΠΑΕ;

Του ΠΑΟΚ, βέβαια, μια χαρά του έκατσε ο Ιρακινός με τον Αλβανό VARista Τσαγιά. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Όλα καλά, όλα ανθηρά. Ντέρμπι με τον Άρη εκτός έδρας και ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν έκανε φασαρία για τον Ιρακινό και τον Αλβανό. Όλα έχουν την εξήγησή τους, μάστορα. Να στο πω και αλλιώς για τον ΠΑΟΚ. Όταν παίξει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και του βάλει ο Μπένετ διαιτητή τον Τρεϊμάνις, έτσι θα το αφήσει; Ουρλιαχτά θ΄ ακούγονται στο Open. Ο Τρεϊμάνις δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι στον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Και μην πει κανένας ότι ο Μπένετ έχει χάσει την μπάλα. Παπαριά είναι αυτό. Το σενάριο διεκπεραιώνει ο Άγγλος. Σαπάκια για να είναι κατευθυνόμενα. Για 50-50, βέβαια. Και ρωτάω τώρα εγώ. Άπαξ κι ήταν ο Ντάνι Μακέλι στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και Μαρτσίνιακ στο Άρης – ΠΑΟΚ θα τολμούσε κανένας να τους κουνηθεί; Θα γινότανε αυτά τα αίσχη με τον Λουτσέσκου, την μπούκα του Καρυπίδη και το ανύπαρκτο πέναλτι που σφύριξε ο Αλβανός Τσάγια από το VAR; Πλάκα κάνουμε τώρα; Έτσι κι ο Μακέλι με τον Μαρτσίνιακ κοιτάξουν τον ποδοσφαιριστή, λιώνει σαν το κεράκι της Λαμπρής. Κιχ. Ντουμπέκα.

Και λάθος να κάνει και ο Μακέλι και ο VARistas του, μπορεί να πει κανένας ότι έκανε καμία μπαγαποντιά; Όχι, βέβαια. Με Ιρακινό διαιτητή και VARista Αλβανό το λέει όμως. Και με Μαυροβούνιο. Έχω λάθος;

Και γιατί έφερνε σαπάκια μέχρι τώρα ο Μπένετ; Για δυο λόγους κι αυτό είναι λίρα εκατό που σου λέω. Ο πρώτος είναι ότι ο Μπαλτάκος, που ως γνωστόν δεν ασχολείται με την διαιτησία, ήθελε να τελειώνει με τους ξένους και να παίζουνε μονάχα Έλληνες διαιτητές. Να βάλεις, δηλαδή, τον Μανούχο να σφυρίξει Ολυμπιακός – ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Δεν στο προχωράω. Ή, να έβαζε τον Μένιο τον Κουτσιαύτη, που το ένα βράδυ αποχαιρέτησε την διαιτησία και το άλλο, άρχισε να κάνει τον τηλεκριτικό στο ΟΡΕΝ του Ιβάν Σαββίδη. Τέτοιες καταστάσεις ήθελε ο Τάκις. Να σφυρίζει παιχνίδια του ΠΑΟΚ ο Μένιος και να γράφουν οι Σαββιδοτέχνες ότι ήταν εξαιρετικός. Αυτό ήθελε ο Μπαλτάκος, αλλά δεν του βγήκε.

Που πας μακριά. Ο πρόεδρος Τάκις κατάφερε να πείσει ακόμα και τον Μαρινάκη γι αυτό και χωρίς πλάκα. Καλύτερα να μας σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές, παρά τέτοια σαπάκια σαν τον Πορτογάλο Ζοάο Πινέιρο έλεγαν στον Ολυμπιακό, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Κι ο Μπένετ το πήγαινε πρίμα βόλτα το έργο.

Να στο τελειώσω. Την Δευτέρα, πάει – δεν πάει ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος, άκρη δεν θα βγει. Από την στιγμή που σου λέει ο Μπένετ δεν μπορώ να βρω elite, τι άλλο να συζητήσουν για να βγει κάτι καλό; Τίποτα απολύτως δεν έχουν να πούνε. Το πολύ να πλακώσουνε τα μπινελίκια και να γίνει το θέατρο της Δευτέρας η συνεδρίαση, όπως παλιά στην ΥΕΝΕΔ και σύγχρονη βερσιόν με Μάρκο Σεφερλή. Χαίρετε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα