Δημήτρης Κολοβός: Ο επόμενος Μήτρογλου

Η φετινή επιτυχημένη σεζόν για τον Ολυμπιακό (κατάκτηση πρωταθλήματος από πολύ νωρίς και αποκλεισμός στις λεπτομέρειες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League) έχει λογική εξήγηση. Είναι αποτέλεσμα του πλάνου που έχει θέσει η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταγραφική πολιτική της ομάδας και των σωστών επιλογών σε αυτό το ζήτημα.

Το πολύ απλό «αγοράζω φθηνά, πουλάω ακριβά» έχει βρει εφαρμογή στον Πειραιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βοηθώντας σημαντικά στην ποιοτική, αλλά και στην οικονομική αναβάθμιση της ομάδας. Βεβαίως, οι επιλογές στο τεχνικό τιμ βοήθησαν σημαντικά (έχει μεγάλο μερίδιο ο Μίτσελ στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών), ωστόσο τα εύσημα ανήκουν κυρίως στη διοίκηση που ακολούθησε το συγκεκριμένο πλάνο.

Αγωνιστική προσφορά και… χρήμα
Μιραλάς, Βάις, Μήτρογλου προσέφεραν πολλά στους «ερυθρόλευκους». Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου για τον Σλοβάκο σίγουρα θα υπάρχουν αρκετές ενστάσεις. Οι τρεις παίκτες συνέβαλαν ώστε να μπουν στα ταμεία των πρωταθλητών Ελλάδας παραπάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ. Οι πωλήσεις του Βέλγου στην Έβερτον έναντι 8 εκατ., του Σλοβάκου στη Λεχβίγια αντί 5,5 εκατ. και φυσικά του «πιστολέρο» στη Φούλαμ για 15 εκατ. ευρώ είναι οι σημαντικότερες της εποχής του Β. Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, αλλά όχι οι μόνες.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του μεγάλου λιμανιού έχει ως στόχο να έρχονται κάθε χρόνο στον Ρέντη παίκτες σχετικά μικροί σε ηλικία που θα έχουν το περιθώριο να εξελιχθούν, να προσφέρουν ό,τι μπορούν στον σύλλογο και στη συνέχεια να παραχωρηθούν σε κλαμπ του εξωτερικού που έχουν την οικονομική επιφάνεια να καλύψουν τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Οι περιπτώσεις των Αμπντούν (2,3 εκατ.), Τζεμπούρ (1,5 εκατ.), Φέισα (4,7 εκατ.) και Φετφατζίδη (4,2 εκατ.) αποδεικνύουν επίσης του λόγου το αληθές.

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται ποδοσφαιριστές που κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς βελτιώθηκαν κατά πολύ και πλέον η αγοραστική τους αξία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, σε σχέση πάντα με την τιμή, στην οποία αποκτήθηκαν. Ο λόγος κυρίως για τον Κώστα Μανωλά, αλλά και τους Δημήτρη Σιόβα και Ανδρέα Σάμαρη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Ρομπέρτο, για τον οποίον δαπανήθηκαν 6 εκατ. ευρώ μεσούσης της περιόδου, να φέρει στο μέλλον κάποια μεγάλη πρόταση.

Οι φετινοί «Μήτρογλου»
Συνεχίζοντας την παραπάνω πρακτική λοιπόν, οι πρωταθλητές έχουν επενδύσει ήδη σε παίκτες που είναι πιθανό να απασχολήσουν κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Ήδη ο Δημήτρης Κολοβός, στις λίγες ημέρες που προπονείται στον Ρέντη, έχει κερδίσει την εκτίμηση του Μίτσελ και των ανθρώπων του συλλόγου. Άλλωστε, με τη χρονιά που διήνυσε φέτος με τα χρώματα του Πανιωνίου (στον οποίον παραχωρήθηκε ως δανεικός, αφού από το καλοκαίρι τα δικαιώματά του ανήκουν στους Πειραιώτες), απέδειξε ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και να οδηγήσει μεσοεπιθετικά μία ομάδα επιπέδου Super League. Στα φιλικά των τελευταίων ημερών, ο πρώην άσος των «κυανέρυθρων» φανέρωσε τα καλά στοιχεία που διαθέτει, ενώ θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της επόμενης σεζόν. Μπορεί να μην εκκινήσει ως βασικός στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι προϊόντος του χρόνου, ο νεαρός εξτρέμ, βελτιώνοντας κομμάτια στο παιχνίδι του που υστερεί, μπορεί να φτάσει στην αρχική 11άδα της κορυφαίας ελληνικής ομάδας.

Από κοντά και ο Δημήτρης Μπουχαλάκης, ένας μέσος με δημιουργικά προσόντα που φαίνεται να έχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βεβαίως, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, όπως ο Λυκογιάννης, ο Λεάντρο ή ο Βούρος που προέρχονται από τις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες, από όπου ο Μίτσελ θέλει να βγάλει κάποιον παίκτη ικανό να σταθεί στην πρώτη ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα