Τραγωδία με παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

Πραγματική τραγωδία ανοιχτά της Σαμού, με τον τραγικό απολογισμό από το ναυάγιο δουλεμπορικού σκάφους να φτάνει τους 22 νεκρούς.

Οπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, 18 νεκροί (13 γυναίκες, 6 άνδρες, 3 παιδιά) ανασύρθηκαν από το εσωτερικού του σκάφους που αναποδογύρισε τα ξημερώματα της Δευτέρας και ρυμουλκήθηκε το μεσημέρι στο Μαλαγάρι της Σάμου. Νωρίτερα, είχαν βρεθεί στη θάλασσα τα πτώματα 4 ακόμα μεταναστών, 2 γυναικών, ενός άντρα κι ενός μικρού αγοριού. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά δήλωση των διασωθέντων, στα δύο σκάφη επέβαιναν 60-65 άτομα, οπότε υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Η αναζήτηση των αγνοούμενων συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο συνοδευτικό σκάφος, το οποίο δεν ανατράπηκε, επέβαιναν οι διακινητές. Ηδη, έχουν διασωθεί 36 άτομα (32 άντρες, 3 γυναίκες και ένα παιδί), που είναι καλά στην υγεία τους, και έχουν μεταφερθεί στη Σάμο. Μεταξύ των διασωθέντων, είναι και ένα τρίχρονο αγοράκι το οποίο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας με συμπτώματα υποθερμίας.

Το σκάφος αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο. Τα σκάφη, στα οποία επέβαιναν οι μετανάστες και οι διακινητές τους, ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με τέσσερις κυβερνήτες και ένα μικρό κότερο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα