Νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Στέλιος Σταυρίδης. Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ ο ισχυρός άνδρας του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι «θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, αλλά προηγουμένως χρειάζεται να διερευνηθεί η αγορά, για να είσαι σίγουρος».

Ο κ. Σταυρίδης εκτίμησε ακόμη ότι μετά την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη Socar, οι τιμές φυσικού αερίου σιγά – σιγά θα πέφτουν. Τόνισε ότι για την πώληση ακινήτων καταγράφονται νομικής φύσεως προβλήματα, ενώ σε ότι αφορά τον Αστέρα Βουλιαγμένης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε ότι κλείνει η συμφωνία, ωστόσο η πώληση του Ελληνικού είναι πολύ σύνθετο ζήτημα με προβλήματα, νομικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά. «Θέλει τιτάνιο αγώνα, δεν είναι εύκολο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του για το ζήτημα του ΟΠΑΠ, με τον Στέλιο Σταυρίδη να αναφέρει ότι υπάρχει μία εμπλοκή με την υπόθεση των κρατικών λαχείων, ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011. «Το διαγωνισμό τον κέρδισε ο ΟΠΑΠ, Ιntralot και άλλοι και έδωσαν 190 εκατομμύρια ευρώ. Η Emma Delta έχει διάφορες αντιρρήσεις επί της σύμβασης που διέπει τις σχέσεις των συμμετεχόντων στο σχήμα που κέρδισε το διαγωνισμό» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα